Možná si kopřivu spojujete hlavně s velikonočními recepty, ale nemusí tomu tak být. Tato bylina se hodí do celé řady jídel, jen se na ně stačí během jara víc zaměřit. Ať už to jsou polévky, nebo třeba omáčky. Proto jsme vám připravili malý výběr, který jistě oceníte!
Jarní recepty s kopřivami, které nemusíte vařit jen na Velikonoce
Začneme klasicky polévkou, která má v našem jídelníčku vždy místo. Kopřiva skvěle chutná ve spojení s medvědím česnekem, který ještě stále má sezonu. Určitě ji ale zkuste přidat i do jiných zeleninových polévek.
Kdo vaří s kopřivami běžně, určitě už ji někdy přidal do špenátu. Svou barvou a konzistencí po spaření se mu i částečně podobá. Nebojte se proto tuto bylinu použít, jistě si pochutnáte.
Už jste někdy ochutnali tempuru? Tento japonský pokrm je specifický tím, že se různé ingredience obalují v těstíčku a poté smaží dokřupava. Běžně se takto podávají krevety, zelenina, ale třeba i bylinky. Není tedy divu, že se do těstíčka dostala i kopřiva. Vyzkoušejte!
I k masovým pokrmům se vám kopřivy hodí, o tom žádná. Tvořit mohou samotný základ omáčky k masu jako třeba v jednom z receptů od KOKO. Stejně tak je lze přidat ke kachnímu masu nebo podávat společně s králíkem. Možností je nespočet.
Kdo chce, může si pustit i videorecept...
A na závěr tu máme výběr receptů na dobře známou nádivku. Nenechte se omezit tím, že se nazývají velikonoční. Řada lidí zbožňuje nádivky natolik, že si je vaří klidně několikrát do roka. A na jaře, kdy je hromada čerstvých bylin po ruce, by byl hřích mít ji na talíři jenom jednou.
Nebo se vám nepozdává nádivka? Přidejte kopřivu do receptu na focacciu! Mrkněte na náš videorecept
Kompletní recept najdete ZDE
Zdroj: autorský text
redaktorka FTV Prima