Suroviny
- domácí kuřecí vývar 1500 ml
- velká mrkev 2 ks
- velké brambory 4 ks
- Bobkový list 3 ks
- Kroupy 150 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
- čerstvý medvědí česnek 1 svazek
- čerstvé mladé kopřivy 1 svazek
Hledáte další inspiraci, co podniknout s medvědím česnekem? Tady je :)
Odkaz
Medvědí česnek
Jarní bylinka s výraznou štiplavou chutí a nezaměnitelnou vůní česneku má široké využití v kuchyni. Ve speciálu najdete recepty i užitečné informace!
Postup přípravy
- Vývar uveďte do varu, přidejte do něj na kostičky nakrájené mrkve a brambory a bobkové listy. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni nechte pobublávat asi 20 minut, až bude zelenina měkká.
- Mezitím v jiném hrnci uvařte kroupy doměkka (držte se návodu na obalu). Měkké kroupy slijte a nechte prozatím přikryté stranou.
- Jakmile bude zelenina ve vývaru měkká, vyjměte bobkové listy, polévku ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Do polévky vsypte uvařené kroupy a nasekaný medvědí česnek i se stonky a otrhané a nasekané lístky kopřiv. Polévku už nevařte a podávejte ji s dobrým čerstvým chlebem.
- PRIMA TIP: Pokud jste si sami vařili vývar z masa, můžete do polévky přidat i na vlákna natrhané uvařené kuřecí maso.