Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Tempura z mladých kopřiv

4 porce
do 30 minut
Tempura z mladých kopřiv
Tempura z mladých kopřiv Autor: David Turecký / Květinová kuchařka
Nejobyčenější plevel proměníte jednoduchou přípravou v nečekanou lahůdku.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Těstíčko:

Omáčka:

Reklama

Postup

  1. Z hladké mouky a studené vody umíchejte metličkou řídké těstíčko. Nechte půl hodiny odpočívat v lednici.
  2. Ředkev nastrouhejte najemno, přidejte jablečný ocet a sójovou omáčku a osolte. Pokud je omáčka příliš silná, nařeďte dle chuti vodou. Omáčka by měla být jemná, všechny chutě v rovnováze.
  3. Rozpalte olej na smažení na nejvyšší možnou teplotu (fritovací hrnec na maximum, obvykle 180 °C). Do těstíčka přidejte kostku ledu, aby si udrželo nízkou teplotu. Pracujte svižně, aby těstíčko příliš nezřídlo. Tajemství a kouzlo tempury tkví ve velkém rozdílu teplot. Jedině tak vzniknou křupavé bublinky v těstíčku.
  4. Výhonky kopřivy namáčejte v těstíčku a zprudka smažte. Stačí jen mžik. Odkládejte na ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk. Ihned podávejte s omáčkou.
Reklama

Na obrázku jsou použity klíčky červené řepy a květy kokošky pastuší tobolky.

Tempura z mladých kopřiv  Foto:

Tempura z mladých kopřiv, foto David Turecký / Květinová kuchařka

Květinová kuchařka – jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobení

Květinová kuchařka Foto:

Jana Vlková

Objevte nové chutě a vůně prostřednictvím jedinečných receptů s jedlým kvítím a býlím, které váš talíř promění v malířské plátno plné lákavých barev a tvarů.

Sběr květů bude díky věrným ilustracím herbáře, který je spolu s receptovou částí přehledně rozdělen do čtyř ročních období kytkožrouta, procházkou nejen růžovým sadem.

Kniha Jany Vlkové vám poradí, kam a kdy se na lov kvítí vydat, čím se vyzbrojit nebo jakým místům a rostlinám se naopak vyhnout; obsahuje 99 rostlinných druhů, zajímavé informace i tipy a také recepty na výtečné polévky, saláty, hlavní jídla či sladkosti. Sbírání a následné zpracování darů přírody, to není jen radost z neotřelých pokrmů, ale i cesta k vnitřnímu klidu, pohodě a vyrovnanosti.

Foto receptů: David Turecký, Ilustrace herbáře: Pavla Dvorská

Nakladatelství Smart Press, k dostání na www.smartpress.cz za 449 Kč

Další skvělé recepty z Květinové kuchařky najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 11. března:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama