Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Jak upéct dokonale křupavou vepřovou kůži? Nezapomeňte na tyto kroky, nebudete litovat!

Jak upéct dokonale křupavou vepřovou kůži? Zkuste tento trik, nebudete litovat!

Jak upéct dokonale křupavou vepřovou kůži? Zkuste tento trik, nebudete litovat! Zdroj: iStock

  • Zavřít
Jak upéct dokonale křupavou vepřovou kůži? Zkuste tento trik, nebudete litovat!

Jak upéct dokonale křupavou vepřovou kůži? Zkuste tento trik, nebudete litovat! Zdroj: iStock

Pokud milujete křupavou vepřovou kůži, určitě byste se měli zastavit u našeho článku. Díky tomuto postupu totiž budete mít na stole opravdovou lahůdku, na které si smlsne každý masožrout. Žádná gumová nebo měkká kůže, která se nedá jíst a skončila by spíš v koši. Tak jdeme na to!

Seznam.cz banner

1. Nezapomeňte správně naříznout kůži

Nejprve si připravte ostrý nůž nebo nový a čistý řezací nůž, abyste nařízli kůži a tuk v pravidelných rozestupech. Zkuste cca 1–2 cm velké mezery mezi řezy. Ale pozor! Řežte pouze skrz kůži a tuk, nikdy ne do masa – jinak by při pečení unikaly do kůže šťávy a změkčily by ji. Naříznout můžete kůži pouze v jednom směru, ale i do mřížky. Záleží jenom na vás. Kdybyste chtěli mít opravdu přesné linky, vezměte si na pomoc pravítko.

2. Nasolte a nechte celý den „pracovat“

Připravené maso pak položte na mřížku nad plech, aby pod ním mohl proudit vzduch. Opatrně, ať vám dobře drží! Kůži následně zasypte hrubou solí a dejte odkryté maso do lednice na 24 hodin. Je to dlouho, ale má to smysl. Sůl totiž vytahuje vlhkost z kůže, takže pak bude suchá – ideální na správné propečení.

Pečený vepřový bůček s BBQ omáčkou – jednoduchá a vynikající pečínka s výraznou chutí Maso

Pečený vepřový bůček s BBQ omáčkou – jednoduchá a vynikající pečínka s výraznou chutí

8
Pomalu pečený a předem marinovaný bůček podle Pavla Berkyho Maso

Pomalu pečený a předem marinovaný bůček podle Pavla Berkyho

5
Těhotnej kuchař: Dokřupava vypečený vepřový bůček se špenátem Maso

Těhotnej kuchař: Dokřupava vypečený vepřový bůček se špenátem

7
Vepřový bůček po asijsku s chřestovým salátem a omáčkou z pečených paprik Maso

Vepřový bůček po asijsku s chřestovým salátem a omáčkou z pečených paprik

7
Dušený vepřový bůček se sušenými švestkami a mrkví podle Jamieho Olivera Maso

Dušený vepřový bůček se sušenými švestkami a mrkví podle Jamieho Olivera

13
Thịt heo quay – vietnamský křupavý pečený bůček s olejem s jarními cibulkami Maso

Thịt heo quay – vietnamský křupavý pečený bůček s olejem s jarními cibulkami

8
Vepřový bůček pečený na čerstvém zelí nakyselo  Recepty

Vepřový bůček pečený na čerstvém zelí nakyselo

13
Grilovaný vepřový bůček špikovaný česnekem a feferonkami podle pipMastera Maso

Grilovaný vepřový bůček špikovaný česnekem a feferonkami podle pipMastera

11
Pomalu pečený vepřový bůček s jihočeským drbákem a červeným zelím podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů Česká kuchyně

Pomalu pečený vepřový bůček s jihočeským drbákem a červeným zelím podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

7
Bún chả: Vietnamský marinovaný bůček na grilu podle Pohlreicha Recepty

Bún chả: Vietnamský marinovaný bůček na grilu podle Pohlreicha

21
Grilovaný vepřový bůček na asijský způsob Recepty

Grilovaný vepřový bůček na asijský způsob

21

3. Před pečením kůži dobře osušte

Druhý den vyndejte maso z lednice a pomocí papírové utěrky kůži pečlivě osušte. Nezapomeňte na to! Musí být opravdu úplně suchá, než budete pokračovat dál.

4. Přidejte olej a dochuťte

Na závěr už stačí jen dostatečně potřít kůži olivovým nebo slunečnicovým olejem a znovu osolit (nejlépe opět hrubou solí), případně dokořenit, třeba kmínem. Právě díky tomu bude kůžička úplně božská.

Zajímavý pokrm s bůčkem trochu jinak si můžete připravit podle videoreceptu!

Kompletní recept najdete ZDE: Bun Cha - grilovaný vietnamský bůček

5. Pečte dozlatova a dokřupava

Už máte vše hotovo? Pak maso pečte v předehřáté troubě tak dlouho, dokud kůže krásně nezezlátne a nebude křupavá. Každá trouba je trochu jiná, takže při pečení maso kontrolujte.

Bůček můžete připravit i v horkovzdušné fritéze! Stačí maso předpřipravit úplně stejně.

TIP: Co když to stále není ono?

Pokud se náhodou nepovede kůži vypéct dostatečně, můžete ji odříznout od masa a dát zpátky do trouby péct při vyšší teplotě. A mezitím může maso alespoň odpočívat pod alobalem.

Zdroj: taste.com.au

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky hobby jak na to maso kůže pečení bůček zájem o jídlo a pití

Návrhy pro vás

Osvěžující okurkové sendviče – tradiční britská svačinka se podává k čaji Předkrmy a chuťovky

Osvěžující okurkové sendviče – tradiční britská svačinka se podává k čaji

Paris-Brest – francouzské věnečky craqueline s ořechovým krémem podle Ivety Fabešové Sladké

Paris-Brest – francouzské věnečky craqueline s ořechovým krémem podle Ivety Fabešové

Těhotnej kuchař: Smash tortilla burger – virální hit v perfektním provedení oživí letní grilovačky Maso

Těhotnej kuchař: Smash tortilla burger – virální hit v perfektním provedení oživí letní grilovačky

Pečené brambory plněné kuřecím masem a mangovým čatní – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

Pečené brambory plněné kuřecím masem a mangovým čatní – nevšední chuťovka i hlavní chod

Čokoládové cupcaky s krémem z tvarohu a mascarpone s jahodovými motýlky podle Coolinářky Sladké

Čokoládové cupcaky s krémem z tvarohu a mascarpone s jahodovými motýlky podle Coolinářky

Vepřová panenka s bílým chřestem a lahodnou holandskou omáčkou Maso

Vepřová panenka s bílým chřestem a lahodnou holandskou omáčkou

Grilovaná marinovaná hlíva s krémem z čerstvého sýra podle olomoucké restaurace Long Story Short Vegetariánské

Grilovaná marinovaná hlíva s krémem z čerstvého sýra podle olomoucké restaurace Long Story Short

Kuskusový salát s opečeným marinovaným tofu – rychlý oběd po asijsku plný bílkovin Saláty

Kuskusový salát s opečeným marinovaným tofu – rychlý oběd po asijsku plný bílkovin


Přečtěte si také

Soutěžící
Andrea Kaštánková nevyhledává jídla z masa a uzenin

Andrea Kaštánková nevyhledává jídla z masa a uzenin

Novinky
Nejoblíbenějším jídlem z brambor jsou jednoznačně bramboráky! Oslavte s námi Mezinárodní den brambor

Nejoblíbenějším jídlem z brambor jsou jednoznačně bramboráky! Oslavte s námi Mezinárodní den brambor

Předkrmy a chuťovky
Osvěžující okurkové sendviče – tradiční britská svačinka se podává k čaji

Osvěžující okurkové sendviče – tradiční britská svačinka se podává k čaji

Prostřeno!
Prostřeno: Antipasti chuťovky podle Rosie

Prostřeno: Antipasti chuťovky podle Rosie

Prostřeno!
Prostřeno: Insalata di prosciutto e Melone

Prostřeno: Insalata di prosciutto e Melone

Prostřeno!
Prostřeno: Krémové rizoto s kuřecím masem podle Rosie

Prostřeno: Krémové rizoto s kuřecím masem podle Rosie

Prostřeno!
Prostřeno: Italské cannoli podle Rosie

Prostřeno: Italské cannoli podle Rosie

Sladké
Paris-Brest – francouzské věnečky craqueline s ořechovým krémem podle Ivety Fabešové

Paris-Brest – francouzské věnečky craqueline s ořechovým krémem podle Ivety Fabešové

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut

Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře Těstoviny

Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny Recepty

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Sladké
Paris-Brest – francouzské věnečky craqueline s ořechovým krémem podle Ivety Fabešové

Paris-Brest – francouzské věnečky craqueline s ořechovým krémem podle Ivety Fabešové

Čokoládové cupcaky s krémem z tvarohu a mascarpone s jahodovými motýlky podle Coolinářky Sladké

Čokoládové cupcaky s krémem z tvarohu a mascarpone s jahodovými motýlky podle Coolinářky

Vaflové sendviče plněné šlehačkou a jahodami – sladké překvapení pro každou návštěvu Sladké

Vaflové sendviče plněné šlehačkou a jahodami – sladké překvapení pro každou návštěvu

Maso
Těhotnej kuchař: Smash tortilla burger – virální hit v perfektním provedení oživí letní grilovačky

Těhotnej kuchař: Smash tortilla burger – virální hit v perfektním provedení oživí letní grilovačky

Pečené brambory plněné kuřecím masem a mangovým čatní – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

Pečené brambory plněné kuřecím masem a mangovým čatní – nevšední chuťovka i hlavní chod

Vepřová panenka s bílým chřestem a lahodnou holandskou omáčkou Maso

Vepřová panenka s bílým chřestem a lahodnou holandskou omáčkou

Maso
Pečené brambory plněné kuřecím masem a mangovým čatní – nevšední chuťovka i hlavní chod

Pečené brambory plněné kuřecím masem a mangovým čatní – nevšední chuťovka i hlavní chod

Grilovaná marinovaná hlíva s krémem z čerstvého sýra podle olomoucké restaurace Long Story Short Vegetariánské

Grilovaná marinovaná hlíva s krémem z čerstvého sýra podle olomoucké restaurace Long Story Short

Těhotnej kuchař: Vepřová plec v mrkvi – klasický český recept, který je stálicí rodinného repertoáru Maso

Těhotnej kuchař: Vepřová plec v mrkvi – klasický český recept, který je stálicí rodinného repertoáru

Nápoje
Melounovo-jogurtový shake s jahodami – rychlé osvěžení ve sklenici

Melounovo-jogurtový shake s jahodami – rychlé osvěžení ve sklenici

Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer Nápoje
9

Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer

Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen Nápoje

Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen

Recepty
Kapří hamburger – česká rybí specialita v moderním kabátku

Kapří hamburger – česká rybí specialita v moderním kabátku

Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček Ryby a mořské plody

Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den Ryby a mořské plody

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den

Polévky
Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát

Rychlá polévka s bramborovými nočky – hřejivá miska vývaru, která potěší každý den Polévky

Rychlá polévka s bramborovými nočky – hřejivá miska vývaru, která potěší každý den

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení Polévky

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Předkrmy a chuťovky
Osvěžující okurkové sendviče – tradiční britská svačinka se podává k čaji

Osvěžující okurkové sendviče – tradiční britská svačinka se podává k čaji

Pečené brambory plněné kuřecím masem a mangovým čatní – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

Pečené brambory plněné kuřecím masem a mangovým čatní – nevšední chuťovka i hlavní chod

Domácí rohlíky a housky podle pekařů z Ambiente, kteří prozradili všechny svoje triky Předkrmy a chuťovky

Domácí rohlíky a housky podle pekařů z Ambiente, kteří prozradili všechny svoje triky

Vegetariánské
Grilovaná marinovaná hlíva s krémem z čerstvého sýra podle olomoucké restaurace Long Story Short

Grilovaná marinovaná hlíva s krémem z čerstvého sýra podle olomoucké restaurace Long Story Short

Kuskusový salát s opečeným marinovaným tofu – rychlý oběd po asijsku plný bílkovin Saláty

Kuskusový salát s opečeným marinovaným tofu – rychlý oběd po asijsku plný bílkovin

Skromně a chutně: Cizrnový paprikáš – klasika v bezmasém provedení zasytí i potěší Vegetariánské

Skromně a chutně: Cizrnový paprikáš – klasika v bezmasém provedení zasytí i potěší

Sladké
Jahodovo-bezinkové semifreddo – napůl zmražený dezert s omamnou vůní jara

Jahodovo-bezinkové semifreddo – napůl zmražený dezert s omamnou vůní jara

Tvarohová panna cotta ve tvaru báboviček s jahodovým želé – efektní dezert ve zdravějším provedení Sladké

Tvarohová panna cotta ve tvaru báboviček s jahodovým želé – efektní dezert ve zdravějším provedení

Jahodová bomba – pohledný dezert z voňavých jahod bude ozdobou každé jarní oslavy Sladké

Jahodová bomba – pohledný dezert z voňavých jahod bude ozdobou každé jarní oslavy

Saláty
Kuskusový salát s opečeným marinovaným tofu – rychlý oběd po asijsku plný bílkovin

Kuskusový salát s opečeným marinovaným tofu – rychlý oběd po asijsku plný bílkovin

Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány Saláty

Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci Recepty

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Vegetariánské
Skromně a chutně: Cizrnový paprikáš – klasika v bezmasém provedení zasytí i potěší

Skromně a chutně: Cizrnový paprikáš – klasika v bezmasém provedení zasytí i potěší

Bramborové knedlíky plněné trhaným husím masem ze Zájezdního hostince U Jiskrů Maso

Bramborové knedlíky plněné trhaným husím masem ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány Saláty

Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány

prima-cnn-news

Rakušan chce v rozpočtu zafixovat miliardy pro policisty. Zhoubný plán, zní z ODS Starosta Novotný chce stáhnout stížnost a nastoupit do vězení. Rodina je s tím v pohodě, říká Na Česko míří deště a bouřky. MAPA ukazuje, kdy si můžete vyjít na procházku a nezmoknete

prima-zeny

Doma mají trápení se synem. Vémolovi přesto dorazili na premiéru dokumentu o Karlosovi Luděk Sobota žije v krásné vile s bazénem. Ex mu po letech sdělila, že syn není jeho Ester Ledecká popsala svou tajnou zbraň. Je to celé o čokoládě, říká sportovkyně

prima-zoom

Dva holubi řádili ve startujícím letadle Sesuv ledovce pohřbil malebnou švýcarskou vesnici. Absolutní zkázu zachytily kamery Je pro vás pikantní jídlo moc pálivé? Nové anti-koření může přinést revoluci

prima-fresh

Nejoblíbenějším jídlem z brambor jsou jednoznačně bramboráky! Oslavte s námi Mezinárodní den brambor Osvěžující okurkové sendviče – tradiční britská svačinka se podává k čaji Paris-Brest – francouzské věnečky craqueline s ořechovým krémem podle Ivety Fabešové

prima-cool

Premiéra Karel vs. Karlos je tady! Konec Thora? Chris Hemsworth vyděsil fanoušky videem, které nahrál na YouTube Keanu Reeves jako strážný anděl z výprodeje. První trailer hvězdně obsazené komedie se toho nebojí

playboy

Co vás čeká v červnovém vydání magazínu Playboy? Stephen Hawking a jeho varování: Umělá inteligence jako hrozba pro lidstvo Z kanceláře do noční můry: Asistentka Diddyho líčí únos, výhrůžky a divoké večírky s drogami

lajk

Charlotte Štiková se provokace nebojí. Na sociálních sítích dala na odiv své vnady Japonec si hraním her způsobil syndrom spadlé hlavy. Život mu zachránila operace Známý český rapper obviněn ze znásilnění: Parťák Řezníka vysvětlil, co se v Plzni stalo

prima-living

Půda není jen držák rostlin. Proč dát šanci přírodním hnojivům? Vladimír Růžička s manželkou prodávají dům v Chomutově, chtějí za něj 9 milionů Nejlepší český hokejista David Pastrňák bydlí jako sultán. Dal 75 milionů korun za byt v USA

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.