Bůček
Špenát
- máslo 1 lžíce
- sůl
- jarní cibulka
- česnek (prolisovaný) 2–4 stroužky
- mrazený špenát 1 balení
- smetana ke šlehání 100 ml
Připravte pečený vepřový bůček se špenátem podle videoreceptu s Těhotným kuchařem
Postup přípravy
- Začátek je jasný, sůl, pepř, kmín, a to z obou stran. Do pekáče jsem nasázel větší množství omyté, ale neloupané cibule a česneku. Trošku kořenovky, řapík a bylinky. Na to si ustlal pan bůček, pod to pivo a do sauny s tím na 150 °C na 2,5 hodiny.
- Pokud je už maso měkký, naber ho na vidle, podeber a přendej stranou. Šťavku si slij přes cedník, bůček dej na mřížku, troubu vohul na 230 °C a vrať ho tam na 15-20 minut.
- Do scezený šťávy jsem nastrouhal tmavou jíšku, co jsem měl v lednici, a nechal to asi 20 minut zvolna provařit.
- Bůček v lesku ven, přikryj alobalem a nechej 15 minut odpočívat.
- Do rendlíku máslo, jarní cibulka, orestuj, přidej česnek, nechej rozvonět a přidej nasekaný mražený špenát.
- Špenát necháš povolit, osolíš ho a necháš 10 minut dusit. Pak tam cákni smetanu a nech ještě 3-4 minuty dusit.
Moc rád bych ti ukázal, jak jsem vařil bramborový knedlíky, možná mi vyšly i noky, těžko říct. Hrabal jsem se totiž v tom těstě jako žebrák v pochcanejch hruškách. Chuťově skvělý, ale na video to nebylo. Pamatuj si jednu důležitou věc – co ti chutná, nemá žádný kalorie.
Vyzkoušejte bramborové knedlíky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Bramborové knedlíky podle receptu z Lokálu