Jan Štěpán

Kam za skvělým jídlem? Známe ty nejlepší hotelové restaurace u nás!

Jít se najíst do hotelu? V Česku přetrvává pocit, že hotelové restaurace jsou drahé a slouží pouze hostům hotelu. Jenže to už dávno neplatí. Manažeři několika českých hotelů se rozhodli jednat: Zaměstnali vyhlášené šéfkuchaře, nakoupili prvotřídní suroviny a vyhlásili frontální útok skvělým jídlem.

„Fenomén kvalitních hotelových restaurací je v Čechách poměrně mladá záležitost,“ říká šéfkuchař pražského hotelu, zatímco ruch jeho kuchyně začíná sílit v objednávkách poledních menu. Jeho podnik patří k několika českým hotelovým restaurantům, které se rozhodly zaútočit perfektními službami a jídlem, o kterém si lidé ještě dlouho po večeři vyprávějí. Zatím jich v Čechách moc není, o to větší je o zdejší stoly zájem.

Dobrý kuchař je nejlepší investice

Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, tradiční receptury a zkušení, pro věc zapálení kuchaři. Do řady hotelových restaurací si tak dnes lze zajít už nejen na poctivé české hotovky v době oběda, ale i večer na zážitkovou gastronomii a degustaci výtvorů špičkových odborníků. A polední menu už častokrát najdete i vyvěšené na internetu.

Kam v Brně za dobrým jídlem

  • Restaurant Panorama – Hotel Santon – mezinárodní kuchyně a speciality na grilu
  • Restaurant a la carte – Hotel Voroněž I – středomořská kuchyně s kvalitními víny
  • Restaurace Pálava – Hotel Voroněž II – mezinárodní jídla kuchaře Milana Baťi

A co vám naservírují v Itálii? To se dozvíte v pikantním článku Někdo to rád ostré!

Z práce na oběd do hotelu? Jde to!

„V Čechách se soustředíme na českou klasiku, kterou si málokdo uvaří sám,“ vysvětluje kuchař z hotelové restaurace, která se specializuje na tradiční krkonošskou kuchyni. Na rozdíl od zbytku Evropy, Češi v restauracích nehledají pouze cizokrajné speciality, ale i poctivou, na přípravu náročnou českou kuchyni.

Při výběru kvalitní hotelové restaurace tak více než jindy platí, že šéfkuchař je základ. Udělat si z náhodného kolemjdoucího stálého hosta stojí úsilí, na stůl mu proto nesmí přijít špatné jídlo z polotovarů a dochucené chemií. „Chceme, aby se lidé naučili chodit na oběd z práce k nám do restaurace,“ nezastírá hotelový manažer. Sází na to, že lidé dají přednost kvalitnímu obědu před nezdravým fast foodem.

Zážitková gastronomie? Povečeřte s teologem!

V některých hotelových restauracích zkoušejí tzv. zážitkovou gastronomii. Můžete tak třeba povečeřet s teologem nebo přijít ochutnat něco z netradiční světové kuchyně. Pořádají se také různé gastronomické akce, kdy za výhodnou cenu okusíte skvosty moderního kuchařského umění.

Takže jestli každý den chodíte kolem záhadné hotelové restaurace, rozhodně by stálo za to ji zase vyzkoušet. Možná tam právě dneska podávají vaše oblíbené speciality.

Čtěte dále:

Přečtěte si další zajímavosti ze světových kuchyní:

Inzertní sdělení: Hotelové restaurace – jakou vybrat?
I v Čechách můžete zažít gastronomickou extázi! Stačí vyrazit do hotelové restaurace s těmi nejlepšími šéfkuchaři a mnoha oceněními. Vybíráme pro vás ty nejzajímavější hotelové restaurace!

Restaurant Koppernik – OREA Hotel Pyramida – Praha

Na pražském Břevnově vyznávají tradiční českou kuchyni. Tady je vývar opravdu z kostí a máslo je máslo. Pod pokličku mrkněte na jejich Facebook.
FOTO: Orea Hotels
FOTO: Orea Hotels

Churchill's Pub & Restaurant – OREA Hotel Excelsior – Mariánské Lázně

Pub ve stylu anglických gentlemanů navštěvují milovníci té nejlepší whisky. Zajít sem můžete na degustaci pokrmů moderní světové gastronomie. Podívejte se na video.

Restarurant A la carte – OREA Hotel Voroněž I – Brno

Také milujete středomořskou kuchyni? V Restaurantu A la Carte vám k vybraným specialitám naservírují ta nejlepší světová vína. Podívejte se na video!
FOTO: Orea Hotels

Autor: Viola Kratochvílová

Jan Štěpán

Autor článku

Jan Štěpán

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Recepty