Jan Štěpán

Jídlo od Pohlreicha? Vyražte na Prague Food Festival!

Ochutnejte speciality nejlepších pražských restaurací a slavných šéfkuchařů! Už 25. května vypukne Prague Food Festival, podle mnohých gastronomická událost roku. Vonět tu budou pokrmy z exotiky a bio potraviny a pod dohledem profesionálů z celého světa se zúčastníte řízených degustací a workshopů.

Mysli globálně, papej lokálně! To je letošní motto Prague Food Festivalu, který od 25. do 27. května zaplní prostory Královské zahrady Pražského hradu. Organizátoři slibují nejbohatší program v historii festivalu – přijedou slavní šéfkuchaři z celého světa, objeví se tu české celebrity a hlavně se tu tři dny budou ochutnávat ta nejlepší jídla z nejlepších pražských restaurací.

Na co se těšit? Připravte si chuťové buňky!

Delikatesy ze všech koutů planety na Pražském hradě – na ochutnání tu budou žabí stehýnka, smažený hmyz, ravioli z ananasu nebo třeba ujgurské koření. Bohatá nabídka zahrnuje speciality staročeské, orientální, asijské i francouzské, vegetariánské i bio. Skvělé jídlo bude možné zapít luxusním vínem, neobvyklými druhy piva nebo fresh džusy.

Unikátní gastronomické zvláštnosti

  • brouci a hmyz na slano i na sladko
  • experimentální laboratoř, techno-emocionální menu, jídlo kosmonautů
  • vzácné francouzské lanýže
  • Marylandské krabí dortíky z USA
  • alkoholická zmrzlina s hruškovicí
  • plněné kachní žaludky a žabí stehýnka

V 50 gastronomických stáncích a 3 velkokapacitních degustačních stanech se představí ti nejlepší z nejlepších. Svoje speciality tu budou podávat šéfkuchaři předních pražských restaurací, mezi kterými nebude chybět ani TOP 10 z Maurerova výběru Grand Restaurant 2012. Sbíhat sliny se vám tak budou už při pohledu na pokrmy restaurací Radisson Blu, Alcron nebo Terasa U Zlaté studně.

Prague Food Festival: Nenechte si ujít

  • fine dining – degustační menu z lokálních surovin s víny ze světových vinných oblastí
  • workshop Olivové variace – španělský šéfkuchařEnriquo Sánchez předvede, jak kreativně a stokrát jinak lze využít perlu španělské kuchyně – olivy
  • řízené degustace vína – s vítězem mnoha sommelierských soutěží Ivo Dvořákem
  • párování piva s jídlem – s Václavem Berkou,sládkem Plzeňského Prazdroje
  • gastro hvězdy – Riccardo Lucque, Zdeněk Pohlreich, Filip Sajler

Vstupenky na Prague Food Festival

Předprodej vstupenek začal 1.4. 2012 na www.praguefoodfestival.cz a pokud si v něm koupíte vstupenku, vyjde vás to levněji. V ceně každé vstupenky je 250 Kč balíček 10 Grandů na základní ochutnávku. Prvních 3000 lidí z předprodeje získá navíc publikaci Maurerův výběr Grand Bar 2012 nebo Grand Restaurant 2012.

  • 400 Kč v předprodeji
  • 450 Kč na místě

Opravdu nabitý program: gastro workshopy i dietologové

V rámci festivalu bude možná ochutnat prvotřídní bio potraviny, zúčastnit se gastronomických workshopů a nejrůznějších soutěží. Setkáte se s předními šéfkuchaři, sommeliéry, výživovými specialisty, k jídlu vám budou hrát kubánské či neapolské kapely a na barech budou probíhat Happy Hours nebo minikurzy salzy.

Čtěte dále:

Jídlo je vášeň! Inspirujte se v dalších článcích od Gurmána na cestách!

Inzertní sdělení: Prague Food Festival
Gurmánský Prague food Festival vás zve na 6. ročník největší gastronomické události roku!
Vstupenky na Prague Food FestivalPrague Food Festival je třídenní svátek jídla, který má v Čechách již tradici. Pod širým nebem vás budou okouzlovat nejlepší šéfkuchaři a sommeliéři, producenti potravin a nápojů. FOTO: Prague Food Festival
FOTO: Prague Food Festival Festivalová nabídka jídelPodívejte se, jaké delikatesy na festivalu budou vařit slavné pražské restaurace! Vybírat můžete z jednotlivých jídel nebo z celých degustačních menu. Platí se grandy – festivalovými penězi.
Program Prague Food Festivalu Kromě degustací a ochutnávek je součástí Prague Food Festivalu i řada doprovodných workshopů, soutěží nebo koncertů. Podívejte se na program a vyrazte na PFF! FOTO: Prague Food Festival

Autor: Viola Kratochvílová a Prague Food Festival

Jan Štěpán

Autor článku

Jan Štěpán

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Recepty