Suroviny
- kuřecí prsa (bez kůže) 500 g
 - drůbeží vývar 100 ml
 - švestková povidla 50 g
 - cukr krystal 20 g
 - karotka 300 g
 - karotka (mini) 100 g
 - pomerančová šťáva 150 g
 - sůl
 - olivový olej
 - tymián 2 g
 - máslo 100 g
 - smetana 100 ml
 
Sledujte novou řadu kulinární soutěž Ohnivý kuře pod pokličkou, každou neděli ve 14.15 na Primě!
Odkaz
Ohnivý kuře pod pokličkou
V nové kulinární soutěží předvedou své kuchařské umění špičkoví šéfkuchaři za podpory oblíbených herců. Všechny recepty i bonusové materiály najdete právě ZDE.
Postup přípravy
- Kuřecí prsa ochuťte solí a přidejte tymián. Maso vložte do varného pytlíku. Přidejte máslo a zatavte. Dejte do vodní lázně při 80 °C cca na 20 minut.
 - Povidlová omáčka – šalotku opečte na oleji a másle. Přidejte povidla a silnou drůbeží šťávu. Vše provařte a nakonec přidejte trochu olivového oleje.
 - Prsa vyjměte, zprudka opečte na másle a poté vložte do povidlové omáčky asi na 5 minut.
 - Na oleji orestujte nakrájenou mrkev a přidejte trochu cukru. Opečte doměkka a přidejte smetanu a šťávu z pomeranče. V mixéru rozmixujte na hladké pyré. Mini karotky opečte na cukru a nakonec přidejte kousek másla. Servírujte s masem a pyré.