Suroviny
- kuřecí prsa (bez kůže) 500 g
- drůbeží vývar 100 ml
- švestková povidla 50 g
- cukr krystal 20 g
- karotka 300 g
- karotka (mini) 100 g
- pomerančová šťáva 150 g
- sůl
- olivový olej
- tymián 2 g
- máslo 100 g
- smetana 100 ml
Sledujte novou řadu kulinární soutěž Ohnivý kuře pod pokličkou, každou neděli ve 14.15 na Primě!
Odkaz
Ohnivý kuře pod pokličkou
V nové kulinární soutěží předvedou své kuchařské umění špičkoví šéfkuchaři za podpory oblíbených herců. Všechny recepty i bonusové materiály najdete právě ZDE.
Postup přípravy
- Kuřecí prsa ochuťte solí a přidejte tymián. Maso vložte do varného pytlíku. Přidejte máslo a zatavte. Dejte do vodní lázně při 80 °C cca na 20 minut.
- Povidlová omáčka – šalotku opečte na oleji a másle. Přidejte povidla a silnou drůbeží šťávu. Vše provařte a nakonec přidejte trochu olivového oleje.
- Prsa vyjměte, zprudka opečte na másle a poté vložte do povidlové omáčky asi na 5 minut.
- Na oleji orestujte nakrájenou mrkev a přidejte trochu cukru. Opečte doměkka a přidejte smetanu a šťávu z pomeranče. V mixéru rozmixujte na hladké pyré. Mini karotky opečte na cukru a nakonec přidejte kousek másla. Servírujte s masem a pyré.