Suroviny
- tortilové chipsy 1 balení
- kuřecí vývar 1,5 l
- limetková šťáva (z jedné limety)
- avokádo (oloupané a pokrájené na kousky) 1 ks
- limetka (pokrájené na klínky) 2 ks
Na t’zik
- kuřecí maso (vařené, natrhané na kousky) 300 g
- ředkvičky (najemno pokrájené) 3 ks
- červená cibule (pokrájená na velmi jemná půlkolečka) 1/4 ks
- koriandr (nať) 2 lžíce
- pažitka (pokrájená) 2 lžíce
- chilli papričky (habanero chilli, jemně nasekané, koupíte v JUST SPICE) 1 ks
- pomerančová šťáva (šťáva z hořkého pomeranče, nebo 1:1 šťáva z obyčejného pomeranče a z grepu) 60 ml
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Zlehka smíchejte všechny suroviny na T’zik, odložte.
- Vývar přiveďte k varu, dochuťte limetovou šťávou, případně solí a pepřem.
- T’zik rozdělte do misek, přelijte vývarem. Podávejte s tortilovými chipsy, avokádem a klínky limet k dochucení.