Prostřeno: Pizza Margherita
Pizza Margherita
Pizza Margherita
Tohle je italská klasika, která se nikdy neomrzí. Už na ní nemusíte chodit jen do pizzerie, udělejte si ji klidně doma.
Postup přípravy
- Z mouky, vody, olivového oleje a kvasnic vypracujte těsto, které nechte vykynout.
- Na olivovém oleji poduste rajčata, přidejte sůl a cukr a duste do odpaření tekutiny.
- Rozválené těsto potřete rajčaty, poklaďte plátky mozzarelly, lístky bazalky, zakapejte olivovým olejem a dejte upéct do trouby vyhřáté na 300C.
TĚSTO:
- Droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte.
- Do vzniklého kvásku přidejte vodu, olivový olej, sůl a postupně přidávejte mouku.
- Vypracujte vláčné těsto, které nechte vykynout.
Zdroj receptu
Prostřeno, soutěžící