zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Krůtí saag – rychlá orientální směs s červenou čočkou a špenátem
Autor: Jak jíme zdravě na jaře Krůtí saag – rychlá orientální směs s červenou čočkou a špenátem

Krůtí saag – rychlá orientální směs s červenou čočkou a špenátem

Hodnoceno: 5x
Saag je označení pro skupinu pokrmů rozšířených v jižní Asii, jejichž základ tvoří zpravidla listová zelenina (například špenát nebo hořčičné listy) a směs koření. Některé varianty saagu mohou obsahovat také brambory, sýr či různé druhy masa. Každopádně je to skvělá inspirace na rychlou a zdravou večeři.
do 30 minut
6 porcí

reklama

Suroviny (6 porcí)

Postup

  1. Krůtí prsa omyjte, osušte a očistěte, následně je nakrájejte na menší kostky o velikosti cca 2 cm a vložte do větší mísy. Poté oloupejte a najemno nakrájejte česnek a zázvor, bílou cibuli rovněž nakrájejte najemno a všechny tyto ingredience přidejte do mísy k masu. Nakonec do mísy přidejte mleté chilli, kurkumu a římský kmín a celý obsah mísy důkladně promíchejte.
  2. Nyní připravte větší hrnec a rozehřejte v něm 2 lžíce olivového oleje. Poté do hrnce přemístěte okořeněnou směs z mísy a za stálého míchání ji opékejte 2–3 minuty na vysokém plameni. 
  3. Následně do hrnce přidejte červenou čočku, rajčata z plechovky, 200 ml vody, sůl a pepř, ztlumte plamen na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 8–10 minut do změknutí čočky.
  4. Po uvedené době do hrnce přidejte špenát, promíchejte a obsah hrnce povařte ještě 1 minutu na středním plameni. Poté směs podle chuti dosolte a hotový saag rozdělte z hrnce do 6 talířů. Na závěr každou porci přelijte zakysanou smetanou a podávejte s kvasovým chlebem. 
Krůtí saag – rychlá orientální směs s červenou čočkou a špenátem
Autor: Jak jíme zdravě na jaře Krůtí saag – rychlá orientální směs s červenou čočkou a špenátem

reklama

Jak jíme zdravě na jaře
Petr Novák, Barbora Lundgren, Barbora Hlubučková

Poslední kniha ze série Jíme zdravě po celý rok představuje jarní sezonu v celé její kráse čerstvých bylin, první zeleniny, různých salátů a drobného ovoce. Barevnost a vitaminy dodávají i klíčky a mikrozelenina, kterou si můžete vypěstovat i v truhlíku za oknem.

Petr Novák, Barbora Lundgren a Barbora Hlubučková, autoři populárního blogu Fitrecepty i zdravých kuchařek, opět dokázali, že kreativita a chuť jíst zdravě a zároveň lahodně je nepochybně možná, stačí jen chtít.

Jimezdrave.cz