Krůtí saag – rychlá orientální směs s červenou čočkou a špenátem
Zdroj: Jak jíme zdravě na jaře
Krůtí saag – rychlá orientální směs s červenou čočkou a špenátem
Zdroj:
Jak jíme zdravě na jaře
Saag je označení pro skupinu pokrmů rozšířených v jižní Asii, jejichž základ tvoří zpravidla listová zelenina (například špenát nebo hořčičné listy) a směs koření. Některé varianty saagu mohou obsahovat také brambory, sýr či různé druhy masa. Každopádně je to skvělá inspirace na rychlou a zdravou večeři.
Postup přípravy
-
Krůtí prsa omyjte, osušte a očistěte, následně je nakrájejte na menší kostky o velikosti cca 2 cm a vložte do větší mísy. Poté oloupejte a najemno nakrájejte česnek a zázvor, bílou cibuli rovněž nakrájejte najemno a všechny tyto ingredience přidejte do mísy k masu. Nakonec do mísy přidejte mleté chilli, kurkumu a římský kmín a celý obsah mísy důkladně promíchejte.
-
Nyní připravte větší hrnec a rozehřejte v něm 2 lžíce olivového oleje. Poté do hrnce přemístěte okořeněnou směs z mísy a za stálého míchání ji opékejte 2–3 minuty na vysokém plameni.
-
Následně do hrnce přidejte červenou čočku, rajčata z plechovky, 200 ml vody, sůl a pepř, ztlumte plamen na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 8–10 minut do změknutí čočky.
-
Po uvedené době do hrnce přidejte špenát, promíchejte a obsah hrnce povařte ještě 1 minutu na středním plameni. Poté směs podle chuti dosolte a hotový saag rozdělte z hrnce do 6 talířů. Na závěr každou porci přelijte zakysanou smetanou a podávejte s kvasovým chlebem.
Krůtí saag – rychlá orientální směs s červenou čočkou a špenátem 2
Zdroj: Jak jíme zdravě na jaře
Krůtí saag – rychlá orientální směs s červenou čočkou a špenátem 2
Zdroj:
Jak jíme zdravě na jaře