Suroviny
- pstruh (filety nejlépe ze pstruha ze studené vody) 400 g
- sůl
- bílé kysané zelí 300 g
- šťáva z kysaného zelí 200 ml
- křen 20 g
- bylinky (kerblík, lichořeřišnice, pažitka, brutnák, šťovík)
- bylinkový olej (viz Prima tip)
Postup přípravy
- Filety ze pstruha zasypejte solí a nechte 10 minut v lednici odležet. Poté opláchněte sůl, osušte filety a nechte je v lednici ideálně přes noc. Filet vyschne a zpevní a sůl se v mase rozleží.
- Před podáváním nakrájejte rybu na tenké plátky a zalijte šťávou z kysaného zelí. Naaranžujte plátky ryby na zelí, ozdobte bylinkami a zastrouhejte čerstvým křenem. Nakonec zakápněte bylinkovým olejem.
PRIMA TIP: Podle sezony použijte brutnákový, petrželový nebo koprový olej.
Tomáš Reger a Zdeněk Pohlreich Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Efektní předkrm z lokálních surovin Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: