Suroviny
- lilek 2 ks
- česnek 6 stroužků
- salátová okurka 1 ks
- mrkev 2 ks
- žlutá paprika 1 ks
- rajčata 2 ks
- římský salát 1/4 ks
- pita chléb 4 ks
- sezamová pasta tahini 3 lžíce
- olivový olej 3 lžíce
- citronová šťáva 2 lžíce
- olivy (olivy Albert Excellent trio regione) 20 g
- koriandr (čerstvý ) 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Lilky prošpikujte stroužky česneku podélně rozkrojenými na menší kousky a grilujte na přímém žáru 25 minut dočerna.
- Připravte hranolky z čerstvé zeleniny. Okurku, mrkev a papriku nakrájejte na nudličky, rajčata na měsíčky. Salát propláchněte a nakrájejte nahrubo. Olivy nechte okapat.
- Lilky vyjměte z grilu a oloupejte slupku. Dužinu rozmixujte s tahini, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Vsypte koriandr a lehce promixujte.
- Na nepřímém žáru opečte pita chleby, z každé strany 30 vteřin, a překrojte na čtvrtiny.
- Dip servírujte posypaný sekanými olivami, čerstvým pepřem a koriandrem. Podávejte se zeleninou a pita chlebem.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.
Zeleninové hranolky s dipem z grilovaného lilku 2 Zdroj: archiv Albert