archiv Albert

Zeleninové hranolky s dipem z grilovaného lilku

Moje hodnocení
10x

Lilek je perfektní surovina, kterou snadno proměníte v báječné lahůdky. Zkuste ho opéct na grilu a nebojte se ho téměř spálit, až oloupete připálenou slupku, najdete pod ní měkkou dužinu s kouřovou vůní, z které připravte výborný dip. Pak už stačí jen nakrájet čerstvou zeleninu a máte lehkou večeři nebo bezva chuťovku na zahradní slavnost.

4 porce
60 minut
arabská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Lilky prošpikujte stroužky česneku podélně rozkrojenými na menší kousky a grilujte na přímém žáru 25 minut dočerna.
  2. Připravte hranolky z čerstvé zeleniny. Okurku, mrkev a papriku nakrájejte na nudličky, rajčata na měsíčky. Salát propláchněte a nakrájejte nahrubo. Olivy nechte okapat.
  3. Lilky vyjměte z grilu a oloupejte slupku. Dužinu rozmixujte s tahini, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Vsypte koriandr a lehce promixujte.
  4. Na nepřímém žáru opečte pita chleby, z každé strany 30 vteřin, a překrojte na čtvrtiny.
  5. Dip servírujte posypaný sekanými olivami, čerstvým pepřem a koriandrem. Podávejte se zeleninou a pita chlebem.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.

Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty