Suroviny
- česnek 1 stroužek
- třtinový cukr 2 lžíce
- med 1 lžíce
- kečup 50 ml
- vinný ocet 50 ml
- olivový olej 1 lžíce
- chilli koření (mleté) 1 špetka
- mletá uzená paprika 1 lžíce
- černý pepř (čerstvě namletý)
- sůl
- kuřecí křídla 16 ks
- anglická slanina 32 tenkých plátků
K podávání:
- zakysaná smetana
- brambory (pečené)
Postup přípravy
- Do rendlíku vlijte 150 ml vody a přiveďte ji k varu. Přidejte nadrcený stroužek česneku, cukr, med, kečup, ocet a olej. Dochuťte mletým chilli, uzenou mletou paprikou, špetkou nahrubo namletého černého pepře a asi 1/2 lžičkou soli. Marinádu povařte asi 5 minut.
- Mezitím očistěte kuřecí křídla a odřízněte kostnaté špičky. Poté křídla rozdělte v kloubu na dva kusy. Vložte je do připravené marinády a nechte v chladnoucí směsi asi 30 minut odležet.
- Poté křídla vyndejte a každý kousek obalte jedním tenkým plátkem slaniny. Křídla rozložte na mřížku rozpáleného grilu a opékejte 15 až 20 minut, dokud nebude slanina křupavá. Během pečení můžete křídla jednou potřít zbývající marinádou.
- Ke křídlům servírujte zakysanou smetanu a opečené brambory, případně listový salát.
Připravte výtečné pečené kuře na másle a zelenině podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE