Prima FRESH

Grilovaná kuřecí křidélka v pikantní marinádě a obalená slaninou

Moje hodnocení
2x

Někdy je zkrátka chuť na pořádnou obíračku, a to pak přijdou na řadu kuřecí křidélka. Maso na nich je šťavnaté a díky pikantní marinádě a vypečené křupavé slanině z nich bude hvězda každé zahradní párty! Rozpalte grily...

4 porce
45 minut

Suroviny

K podávání:

Postup přípravy

  1. Do rendlíku vlijte 150 ml vody a přiveďte ji k varu. Přidejte nadrcený stroužek česneku, cukr, med, kečup, ocet a olej. Dochuťte mletým chilli, uzenou mletou paprikou, špetkou nahrubo namletého černého pepře a asi 1/2 lžičkou soli. Marinádu povařte asi 5 minut.
  2. Mezitím očistěte kuřecí křídla a odřízněte kostnaté špičky. Poté křídla rozdělte v kloubu na dva kusy. Vložte je do připravené marinády a nechte v chladnoucí směsi asi 30 minut odležet.
  3. Poté křídla vyndejte a každý kousek obalte jedním tenkým plátkem slaniny. Křídla rozložte na mřížku rozpáleného grilu a opékejte 15 až 20 minut, dokud nebude slanina křupavá. Během pečení můžete křídla jednou potřít zbývající marinádou.
  4. Ke křídlům servírujte zakysanou smetanu a opečené brambory, případně listový salát.

Připravte výtečné pečené kuře na másle a zelenině podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty