Suroviny
- dýně 700 g
- česnek 1 stroužek
- voda (zeleninový - volitelné ) 750 ml
- smetana 150 ml
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- muškátový oříšek 1 špetka
- celerová nať 1 dávka
- pepř 1 špetka
- krutony 1 dávka
- kari koření 1 dávka
Postup přípravy
Omytou a semínek zbavenou dýni Hokkaidó nakrájíte na malé kousky. Spolu s kořenovou zeleninou, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle, a česnekem dejte do hrnce a zalijte vývarem. Na mírném ohni vařte půl hodny, minut, aby dýně změkla. Poté rozmixujete tyčovým mixerem. Zahřejte, dochuťte solí, pepřem, lehce i muškátovým oříškem a kari. Polévku ozdobte nasucho upečenými krutony. Můžete zjemnit smetanou při servírování polévky.