Suroviny
- celozrnná špaldová mouka (jemně mletá, např. Probio) 200 g
 - špaldová hladká mouka (např. Probio) 100 g
 - jedlá soda 1/2 lžičky (3 g)
 - sůl 1 velká špetka
 - bílý jogurt (s obsahem tuku 3,5 - 4 %) 200 g
 - vejce 1 ks
 - ocet 1 lžička
 - směs semínek (na obalení - sezamová, lněná, slunečnicová, mák...)
 
    
    
Postup přípravy
- Obě mouky promíchejte v misce spolu se sodou a solí. Ve vedlejší misce prošlehejte jogurt s vejcem. Nakonec vmíchejte ocet. Jogurtovou směs vlijte k moučné směsi a zpracujte těsto. Bude trochu lepivé, ale bude tvárné.
 - Do misky vsypte různé druhy semínek, které máte rádi. Těsto rozdělte na 4, popřípadě 5 stejně velkých dílků. Ruce si navlhčete vodou a z kousku těsta vytvarujte bochánek. Lehce jej splácněte. Poté překlopte celou vrchní plochu do semínek a zatlačte, abyste bochánek ještě trochu zploštili a aby se semínka pěkně na těsto nalepila. Pak překlopte těsto do druhé ruky a nakonec překlopte na plech vyložený pečicím papírem.
 - Žemli svrchu nařízněte žiletkou do hvězdičky. Pokračujte stejně se zbylými kousky těsta.
 - Žemle pečte při 200 °C po dobu 20 minut.
 
Vyzkoušejte jednoduchý naan z jogurtového těsta podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE