Domácí kaiserky – jogurtové žemle ze špaldové mouky bez kynutí

Moje hodnocení
2x

Kaiserky, neboli žemle naříznuté do hvězdičky, patří mezi oblíbené pečivo, po kterém často sáhneme v supermarketu. Ale zvládnete je jednoduše připravit i doma. Vyzkoušejte verzi ze špaldové mouky s příměsí celozrnné a pečivo na závěr posypte směsí semínek.

5 porcí
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Obě mouky promíchejte v misce spolu se sodou a solí. Ve vedlejší misce prošlehejte jogurt s vejcem. Nakonec vmíchejte ocet. Jogurtovou směs vlijte k moučné směsi a zpracujte těsto. Bude trochu lepivé, ale bude tvárné.
  2. Do misky vsypte různé druhy semínek, které máte rádi. Těsto rozdělte na 4, popřípadě 5 stejně velkých dílků. Ruce si navlhčete vodou a z kousku těsta vytvarujte bochánek. Lehce jej splácněte. Poté překlopte celou vrchní plochu do semínek a zatlačte, abyste bochánek ještě trochu zploštili a aby se semínka pěkně na těsto nalepila. Pak překlopte těsto do druhé ruky a nakonec překlopte na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Žemli svrchu nařízněte žiletkou do hvězdičky. Pokračujte stejně se zbylými kousky těsta.
  4. Žemle pečte při 200 °C po dobu 20 minut.

Vyzkoušejte jednoduchý naan z jogurtového těsta podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Probio.cz


Přečtěte si také

Recepty