Head
- cukr 100 ml
Na náplň
- cukr 50 g
- jahoda 1 balení
Head
- prášek do pečiva 1 kus
- mandle 1 hrst
Postup přípravy
Příprava:
1. Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, kterým vyložíme vymazanou a vysypanou formu. Těsto jemně propícháme vidličkou, aby nenakynulo. Poté formu překryjeme pečící folií a zasypeme fazolemi, aby těsto moc nevyběhlo a zůstalo nízké. Pečeme v předehřáté troubě deset minut na 180°. Po upečení necháme korpus vychladnout.2. Na náplň si mléko ochutíme vanilkovými semínky z rozříznutého lusku a ohřejeme. V míse vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem a škrobem. Přilijeme mléko a směs budeme míchat na vodní lázni, dokud nezhoustne.3. Na vychladnutý korpus nalijeme náplň. Jahody necháme v celku a vyskládáme je navrch. Marmeládu necháme chvilku rozehřát, aby se lépe roztírala, a pomažeme jí špičky jahod.