Suroviny
Na ozdobu
- arašídové máslo 2 lžíce
- ořechy (hrst nahrubo nasekaných)
Postup přípravy
- Předehřejte si troubu na 180 °C (160 °C horkovzduch). Připravte si malý pekáč či formu o průměru cca 23 cm a vyložte je pečicím papírem.
- Čokoládu rozlámejte na kostičky a spolu s máslem nechte rozpustit v malém rendlíku tak, aby se obě ingredience hezky propojily. Jakmile se tak stane, dejte rendlík okamžitě z plotýnky.
- Stranou si v misce ušlehejte 3 vejce s cukrem a ¼ lžičky soli v mazlavou světlou hmotu. Volte množství cukru dle % čokolády. (Pokud zvolíte 70% čokoládu, dejte 190 g cukru. Pokud budete mít 85% čokoládu, dejte 200–210 g cukru.)
- Přimíchejte vanilku, 40 g kakaa a následně i kvásek s vychladlou čokoládou. Elektrickým mixérem důkladně promíchejte. Jakmile bude těsto kompaktní, přendejte jej do pekáče.
- Pokud chcete, těsto ozdobte arašídovým máslem a ořechy. Vložte ihned do trouby.
- Pečte přibližně 25–30 minut. Kontrolujte propečenost špejlí. Je důležité, aby těsto zůstalo ještě lehce mokré, ale zároveň by nemělo zůstat na špejli.
Brownies z kvásku 2 Zdroj: P&G Foodies