Láká vás havajské poke? Víme, kde ho ochutnáte!

S havajským poke se roztrhnul Instagram! Víte ale, kde si ho můžete dopřát? My pro vás dnes máme tipy na tři místa, kde se tomuto chutnému pokrmu věnují.

Poke Haus

Dlouho očekávané se stalo skutečností! Poke Haus již otevřel vlastní podnik! Během léta jste si jejich poke mohli dát například v Manifestu, ale nyní už přesně víte, kam vyrazit. Sestavte si vlastní poke podle chuti, třeba z lososa, přidejte slušné množství posypů a zalijte jednou z chutných omáček. Čerstvé ingredience jsou samozřejmostí!

Odborů 2, Praha

Facebook

The Bowls

Co je podstatou podniku The Bowls? Všechno jídlo, které si zde objednáte, dostanete do misky! Kromě snídaní v podobě smoothie bowls a salátů tu najdete právě i dva druhy havajského poke. Vybrat si můžete tradiční verzi Tuna Poke s čerstvým tuňákem, kterého navíc doplňuje třeba mango salsa. Pro vegetariány tu mají v podstatě stejnou verzi, jen tuňáka nahrazují nakládanou zeleninou – Veggie Poke.

Pavla Švandy ze Semčic 16, Praha

webové stránky

Sisters POKÉ

Projekt Sisters POKÉ založily dvě kamarádky, které milují dobré jídlo. Díky jejich vietnamskému původu měly k asijské kuchyni vždy blízko. V jednu chvíli jim ale začal chybět právě tento tradiční havajský pokrm poke – miska rýže inspirovaná japonskou kuchyní. Ještě nemají vlastní prodejnu, ale svými porcemi poke Shoyu Salmon a Veggie Poké zásobují dva pražské podniky: Royaltea Praha v Gourmet Pasáži Dlouhá na Starém Městě a smíchovský podnik Cố Đô – vietnamské bistro. Do těchto míst denně připravují poke na obědy od 11 h do vyprodání zásob.

Dlouhá 39 a Ostrovského 8, Praha

webové stránky

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty