3 tipy na valentýské večeře: SaSaZu, Buddha Bar a The Yard

Slavíte sv. Valentýna? Pak se vám jistě musí hodit pár tipů na restaurace, které jsou pro tuto příležitost vhodné! A pokud neslavíte, nevadí. Do těchto podniků se hodí zaskočit nejen na valentýnské menu.

Prožijte romantickou valentýnskou večeři v SaSaZu

Den svatého Valentýna se každoročně slaví 14. února a jak všichni víme, je to den lásky a oslavy zamilovanosti. Je proto hezké udělat si ten den s vaším partnerem fajn večer a užít si čas jen spolu. Pražská restaurace SaSaZu pro vás připravila speciální menu, které sestavil šéfkuchař Andy Tan. Vybrané pokrmy tvoří symfonii chutí, která potěší vás i vašeho partnera. A protože SaSaZu je celé o sdílení zážitků a sdílení chutí, připravené menu je koncipované tak, abyste se o něj s parterem podělili, a ochutnali tak celou škálu chutí, které nabízí asijská fusion kuchyně.

Pochutnáte si třeba na kokosovo-kukuřičné polévce, rolkách Bang Chang s krevetami, SaSa křupavé rolce nebo na hovězím pěti koření s rukolovým salátem a tradičních čínských knedlíčcích dim sum. To ale není vše, v menu se toho skrývá daleko víc. Ale pozor, je třeba objednat dopředu a cena pro dva je 3500 korun.

Buddha Bar a valentýnský večer

Oslavte 14. února večeří v romantickém prostředí, a to za doprovodu harfenistky! Každá žena navíc dostane růži jako pozornost. Mezinárodní koncept restaurace Buddha Bar kombinuje vytříbený styl panasijského kulinářského umění, hudební zážitky, perfektní servis a unikátní prostředí inspirované celým světem, zejména pak Asií. Tato fúze vytváří neopakovatelnou atmosféru, která zaručeně uchvátí všechny vaše smysly. Jedinečný je také interiér připomínající vášnivou atmosféru pařížských kabaretů.

Středomořská romantika v brněnské restauraci The Yard

Společně strávené chvíle v podobě romantické večeře jsou tím nejlepším zážitkem, kterým potěšíte svoji drahou polovičku. Pozvěte ji na valentýnské degustační menu do restaurace The Yard, jež je součástí brněnského hotelu Courtyard by Marriott. Pro zamilované páry přichystal mezinárodně oceněný šéfkuchař Radovan Zajíček se svým týmem valentýnské menu plné lahodných surovin, jako jsou lanýže, kaviár či domácí čokoláda.

Radovan je vyznavačem středomořské kuchyně, která se promítla i do tohoto svátečního menu. V úvodu si můžete vychutnat lososový tartar s kaviárem či kachní parfait následovaný topinamburovým krémem s černými lanýži. Jako hlavní chod se podávají rybí speciality, mořské plody a hovězí mignon. U dezertu si přijdou na své vyznavači té nejsladší klasiky – čekají vás čokoládové lanýže, jahodové marshmallow nebo jahody v čokoládě. Dstupné od 14. do 16. února.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty