návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Variace 3 nových burgerů, které rozšíří váš grilovací repertoár!

Variace 3 nových burgerů, které rozšíří váš grilovací repertoár!
Autor: archiv Kikkoman Variace 3 nových burgerů, které rozšíří váš grilovací repertoár!
Uspořádejte burgerové hody! Vychutnejte si hned 3 nové zajímavé chutě oblíbené masové pochoutky. Jde se na to!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Gourmet Teriyaki Burger

Základem dobrého burgeru je samozřejmě kvalitní maso. Ale to, co z burgeru udělá nezapomenutelný zážitek, jsou suroviny, které k masu přidáte. A tahle kombinace aspiruje na vítěze letošního léta. Nasládlá zkaramelizovaná cibule, křupavá čekanka, jemné avokádo a maso opečené ve výrazné omáčce. Tomu se nedá odolat :)

Gourmet Teriyaki Burger
Autor: archiv Kikkoman Gourmet Teriyaki Burger

Suroviny:
•    2 lžíce rostlinného oleje
•    oříšek másla
•    2 velké červené cibule nakrájené na kolečka
•    2 lžíce hnědého cukru
•    500 g kvalitního mletého hovězího masa
•    2 lžíce jemně nasekané čerstvé pažitky a tymiánu
•    8 lžic Kikkoman Teriyaki omáčky s pečeným česnekem
•    1 malá nasekaná čekanka
•    4 burgerové housky rozpůlené a opečené
•    2 avokáda

Postup:
1.    Na pánvi rozpalte lžíci oleje a másla, přidejte nakrájenou cibuli a cukr.
2.    Na mírném plameni po dobu 30 minut duste, dokud cibule nezkaramelizuje. 
3.    Mleté maso smíchejte s bylinkami a dochuťte. 
4.    Vytvarujte 4 hamburgery. 
5.    Rozpalte zbývající olej na pánvi a pečte maso 3-4 minuty po každé straně. 
6.    Snižte teplotu a přidejte Kikkoman Teriyaki omáčku s pečeným česnekem.
7.    Smažte hamburgery další 2 minuty. 
8.    Spodní stranu housky zakryjte čekankou, přidejte maso, lžíci omáčky, která zůstala na pánvi, karamelizovanou cibulku, avokádo a zakryjte horním dílem housky.

Veggie Teriyaki Burger

I bez masa můžete připravit vynikajicí burger. Dobře dochucený grilovaný lilek a opečený kyperský sýr halloumi je zkrátka geniální kombinace, kterou rád ochutná i masožravec!

Veggie Teriyaki Burger
Autor: archiv Kikkoman Veggie Teriyaki Burger

Suroviny:
•    2 malé lilky, nakrájené na 8 koleček
•    4 lžíce olivového oleje
•    8 lžic Kikkoman Teriyaki BBQ omáčky s medem
•    250 g sýra halloumi, nakrájeného na 8 částí
•    4 sezamové bulky, rozpůlené a opečené
•    4 hrsti rukoly

Postup:
1.    Kolečka lilků potřete olejem.
2.    Vložte na pánev a opékejte 4 minuty po každé straně.
3.    Snižte teplotu a přelejte lilek Kikkoman Teriyaki BBQ omáčkou s medem.
4.    Smažte 2 minuty.
5.    Zatím ogrilujte plátky sýra halloumi.
6.    Spodní stranu opečené housky zakryjte rukolou, přidejte 2 plátky lilku, lžíci zbylé omáčky z pánve, sýr halloumi a zakryjte horním dílem housky.

Classic Teriyaki Burger

Klasický burger se sýrem, rajčetem, cibulí a salátem získá neodolatelný švih, pokud maso opečete ve výrazné Teriyaki omáčce.

Classic Teriyaki Burger
Autor: archiv Kikkoman Classic Teriyaki Burger

Suroviny:
•    1 lžíce rostlinného oleje
•    4 hovězí hamburgery
•    4 sezamové bulky, rozpůlené a opečené
•    8 lžic Kikkoman Teriyaki omáčky s praženým sezamem
•    4 plátky čedaru 
•    ½ červené cibule nakrájené na kolečka
•    1 velké rajče nakrájené na plátky
•    římský salát

Postup:
1.    Na pánvi rozehřejte olej a opečte hamburgery.
2.    Snižte teplotu a zalijte maso Kikkoman Teriyaki omáčkou s praženým sezamem.
3.    Opékejte další 2 minuty.
4.    Na každý hamburger položte kousek sýra a nechte roztát.
5.    Na housku položte římský salát, cibuli a rajče, nakonec přidejte hamburger.
6.    Hamburger polijte Kikkoman Teriyaki omáčkou s praženým sezamem a zakryjte horním dílem housky.

Další výborné recepty, kterým dodají výjimečnou chuť kvalitní omáčky Kikkoman, najdete v našem speciálu:

Související témata: Burger
Reklama