reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Variace 3 nových burgerů, které rozšíří váš grilovací repertoár!
Autor: archiv Kikkoman Variace 3 nových burgerů, které rozšíří váš grilovací repertoár!

Variace 3 nových burgerů, které rozšíří váš grilovací repertoár!

Uspořádejte burgerové hody! Vychutnejte si hned 3 nové zajímavé chutě oblíbené masové pochoutky. Jde se na to!

reklama

Gourmet Teriyaki Burger

Základem dobrého burgeru je samozřejmě kvalitní maso. Ale to, co z burgeru udělá nezapomenutelný zážitek, jsou suroviny, které k masu přidáte. A tahle kombinace aspiruje na vítěze letošního léta. Nasládlá zkaramelizovaná cibule, křupavá čekanka, jemné avokádo a maso opečené ve výrazné omáčce. Tomu se nedá odolat :)

Gourmet Teriyaki Burger
Autor: archiv Kikkoman Gourmet Teriyaki Burger

Suroviny:
•    2 lžíce rostlinného oleje
•    oříšek másla
•    2 velké červené cibule nakrájené na kolečka
•    2 lžíce hnědého cukru
•    500 g kvalitního mletého hovězího masa
•    2 lžíce jemně nasekané čerstvé pažitky a tymiánu
•    8 lžic Kikkoman Teriyaki omáčky s pečeným česnekem
•    1 malá nasekaná čekanka
•    4 burgerové housky rozpůlené a opečené
•    2 avokáda

Postup:
1.    Na pánvi rozpalte lžíci oleje a másla, přidejte nakrájenou cibuli a cukr.
2.    Na mírném plameni po dobu 30 minut duste, dokud cibule nezkaramelizuje. 
3.    Mleté maso smíchejte s bylinkami a dochuťte. 
4.    Vytvarujte 4 hamburgery. 
5.    Rozpalte zbývající olej na pánvi a pečte maso 3-4 minuty po každé straně. 
6.    Snižte teplotu a přidejte Kikkoman Teriyaki omáčku s pečeným česnekem.
7.    Smažte hamburgery další 2 minuty. 
8.    Spodní stranu housky zakryjte čekankou, přidejte maso, lžíci omáčky, která zůstala na pánvi, karamelizovanou cibulku, avokádo a zakryjte horním dílem housky.

Veggie Teriyaki Burger

I bez masa můžete připravit vynikajicí burger. Dobře dochucený grilovaný lilek a opečený kyperský sýr halloumi je zkrátka geniální kombinace, kterou rád ochutná i masožravec!

Veggie Teriyaki Burger
Autor: archiv Kikkoman Veggie Teriyaki Burger

Suroviny:
•    2 malé lilky, nakrájené na 8 koleček
•    4 lžíce olivového oleje
•    8 lžic Kikkoman Teriyaki BBQ omáčky s medem
•    250 g sýra halloumi, nakrájeného na 8 částí
•    4 sezamové bulky, rozpůlené a opečené
•    4 hrsti rukoly

Postup:
1.    Kolečka lilků potřete olejem.
2.    Vložte na pánev a opékejte 4 minuty po každé straně.
3.    Snižte teplotu a přelejte lilek Kikkoman Teriyaki BBQ omáčkou s medem.
4.    Smažte 2 minuty.
5.    Zatím ogrilujte plátky sýra halloumi.
6.    Spodní stranu opečené housky zakryjte rukolou, přidejte 2 plátky lilku, lžíci zbylé omáčky z pánve, sýr halloumi a zakryjte horním dílem housky.

Classic Teriyaki Burger

Klasický burger se sýrem, rajčetem, cibulí a salátem získá neodolatelný švih, pokud maso opečete ve výrazné Teriyaki omáčce.

Classic Teriyaki Burger
Autor: archiv Kikkoman Classic Teriyaki Burger

Suroviny:
•    1 lžíce rostlinného oleje
•    4 hovězí hamburgery
•    4 sezamové bulky, rozpůlené a opečené
•    8 lžic Kikkoman Teriyaki omáčky s praženým sezamem
•    4 plátky čedaru 
•    ½ červené cibule nakrájené na kolečka
•    1 velké rajče nakrájené na plátky
•    římský salát

Postup:
1.    Na pánvi rozehřejte olej a opečte hamburgery.
2.    Snižte teplotu a zalijte maso Kikkoman Teriyaki omáčkou s praženým sezamem.
3.    Opékejte další 2 minuty.
4.    Na každý hamburger položte kousek sýra a nechte roztát.
5.    Na housku položte římský salát, cibuli a rajče, nakonec přidejte hamburger.
6.    Hamburger polijte Kikkoman Teriyaki omáčkou s praženým sezamem a zakryjte horním dílem housky.

Další výborné recepty, kterým dodají výjimečnou chuť kvalitní omáčky Kikkoman, najdete v našem speciálu:

reklama

Související témata: Burger

reklama

Přečtěte si také