reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Omezení v době koronaviru: Jak s nimi bojují restaurace, bistra nebo firmy?
Autor: TZ Omezení v době koronaviru: Jak s nimi bojují restaurace, bistra nebo firmy?

Omezení v době koronaviru: Jak s nimi bojují restaurace, bistra nebo firmy?

Každý se s aktuální situací vypořádává po svém. Některé restaurace pracují o sto šest, vydávají jídlo z okénka a stále jsou tu pro nás. Jiní zase připravují obědy pro nemocnice nebo další hrdiny v první linii. A někdo má zase skvělé nápady a pomáhá s tvorbou skupin, kde může prodávat každý, kdo to potřebuje. Pevné nervy všem, společně to zvládneme! :)

Do krabičky s sebou! Zkuste podpořit oblíbené podniky

Jsme doma a život jako by se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

Když při práci z domova, učení se s dětmi a svépomocném šití roušek už nemáte čas ani energii na vaření, skočte si pro jídlo s sebou. Restaurace, které mají otevřeno, najdete online na Kde-se-najim. Z webu si rovnou i objednáte a jídlo jenom vyzvednete v okénku, abyste netrávili zbytečně moc času čekáním. Navíc budou ve vašem oblíbeném podniku opravdu rádi za každou objednávku, kterou pro svoji rodinu uděláte. V některých případech se navíc číšníci mohou proměnit v kurýry na krátkou vzdálenost a jídlo vám donesou domů.

Omezení v době koronaviru: Jak s nimi bojují restaurace, bistra nebo firmy?
Autor: TZ Omezení v době koronaviru: Jak s nimi bojují restaurace, bistra nebo firmy?

Styl&Interier připravuje obědy zdarma pro zdravotníky

Styl&Interier v omezeném provozu vaří, prodává polední menu přes okénko a rozváží obědy svým zákazníkům podobně jako řada jiných provozoven. Nečekané situaci se rozhodl majitel bistra čelit i jinak, bezplatnou pomocí zdravotníkům. Restaurace každý den připravuje a dováží 30 obědů zdarma zdravotnickému personálu nemocnice Na Bulovce.

Je jasné, že 30 obědů nestačí pro všechny potřebné, a proto je tady skvělá možnost pro každého, kdo by se chtěl také zapojit. Charitativní obědy pro Bulovku od S&I můžete jednoduše objednat za 149 Kč online a zaplatit přes platební bránu na speciálním webu. Navýšíte tak počet obědů, které se následující den uvaří a rozvezou unaveným a obětavým zdravotníkům. Přikoupit charitativní oběd pro sestřičky a lékaře si můžete také symbolickým příplatkem 49 Kč ke každé vaší objednávce závozu jídla z restaurace S&I, nebo přímo ve výdejovém okénku ve Vodičkově ulici.

Nákup potravin během karantény: další možnosti, jak na to

Nákup potravin během karantény: další tipy, jak na to

Společná pomoc potřebným i sladší izolace

Ani v této nelehké době nezapomíná Together na své příznivce a připravuje pro ně co nejlepší, posilňující a zdravá jídla take away. Jídla objednávejte ideálně telefonicky, aby byla hned připravená a nemuseli jste čekat před restauracemi. Například u Cukráře Skály vědí, že nejúčinnějším bojem proti trudomyslnosti je poctivý zákusek, a proto na obou prodejnách zavedli "okénkový" provoz, díky kterému si můžete dopřát své oblíbené dobroty i v těchto dnech. Navíc se Together rozhodl pomáhat a každý den rozdá 30 obědů zdarma tam, kde je to nejvíc potřeba. Radost už tak restaurační síť udělala lékařům na infekčním oddělení a dětském příjmu ve Fakultní nemocnici Motol, v lékárnách U Zlatého Lva a U Krále Jiřího, ženám z vietnamské komunity, které vytvořily facebookovou skupinu čítající 400 lidí, šijí roušky a posílají je do nemocnic.

Omezení v době koronaviru: Jak s nimi bojují restaurace, bistra nebo firmy?
Autor: TZ Omezení v době koronaviru: Jak s nimi bojují restaurace, bistra nebo firmy?

Nechte vařit za vás, Pizza Coloseum zavádí vlastní rozvoz

K restauracím, které se snaží ulehčit rodinám i pracujícím současnou nelehkou situaci, patří také Pizza Coloseum. Zavedla vlastní rozvoz i take-away okénka v Praze, Brně a Hradci Králové. Rozvoz je od útraty 350 Kč zdarma, u výdejního okénka neplatíte ani za obaly. Na menu najdete to nejoblíbenější z celoroční nabídky: saláty, těstoviny, lososa a desítku druhů pizz, které můžete objednat také v celozrnné variantě. A nezapomeňte na dezert – tiramisu šéfkuchaře Marka Rauvolfa vám osladí život. Nutné uzavření prostor pak většina podniků využívá k malování nebo k jarnímu úklidu.

Omezení v době koronaviru: Jak s nimi bojují restaurace, bistra nebo firmy?
Autor: TZ Omezení v době koronaviru: Jak s nimi bojují restaurace, bistra nebo firmy?

Vinaři v projektu 540 podporují  vinné bary a restaurace

Vinaři z Moravy se rozhodli pomoci svým odběratelům, kteří museli zavřít. Připravili lahve raritních vín a prodávají je přes internet za 540 Kč. Ponechají si jen náklady a zbytek darují těm, kteří jsou teď mimo provoz. Navázali na iniciativu „Drinking against sinking“, do které se zapojili vinaři ze sedmi evropských zemí. Na webu 540.cz jsou k dostání převážně naturální vína s originální žlutočervenou etiketou  –  kromě Nestarce a Radka Osičky tu najdete vína z vinařství Krásná hora, Dobrá vinice, Jaroslav Osička, Petr Marada... a další přibývají.

Omezení v době koronaviru: Jak s nimi bojují restaurace, bistra nebo firmy?
Autor: TZ Omezení v době koronaviru: Jak s nimi bojují restaurace, bistra nebo firmy?

Facebooková skupina Z ruky do huby

Hodně lidí v aktuální situaci přišlo o možnost prodávat na trzích nebo ve svých stáncích. Nebo naopak, přišli o možnost nakoupit u svého oblíbeného farmáře, chovatele nebo producenta. Na Facebooku se proto objevila skupina Z ruky do huby, která vznikla hlavně proto, aby poctivé produkty nepřišly vniveč a stále tu byla nabídka kvalitních věcí pro nás všechny. Zkrátka "z ruky do huby". Máte co nabídnout? Dejte o tom vědět!

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Související témata: koronavirus , karanténa , omezení , nákupy , nákup jídla , dovoz jídla , pomoc druhým , restaurace , bistra , gastronomie

reklama

Přečtěte si také