Suroviny
Postup přípravy
Sušené švestky opláchneme, naplníme mandlí a zalijeme červeným vínem
Necháme takto naložené několik hodin nebo do druhého dne, pak obalíme slaninou, propíchneme párátkem, zakápneme medem a pečeme v troubě asi 10-15 minut
Teplota: 180°CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 10-15 minutRecipe category: předkrm/ zapékáníDezert:Babiččiny koblížky (pampúšiky) s ovocem a teplým nugátempostup:1
Na těsto na koblížky smícháme měkký tvaroh, mouku, vejce, prášek do pečiva, cukr a špetku soli
Vše vymícháme do vláčného těstíčka a dáme do lednice rozležet, aby se všechen lepek v mouce uvolnil
Vyndáme včas, aby těsto mělo před smažením opět pokojovou teplotu
2
Smažíme v oleji do zlatova, přendáte na papírovou utěrku pro odsání přebytečného oleje ze smažení
3
Světlý a tmavý nugát dáme do dvou kastrůlků nebo misek a ve vodní lázni necháme pozvolna rozpustit
4
Na dno talíře dáme buď světlý, nebo tmavý nugát, na to položíme koblížek a přelejeme druhým nugátem
Omyté ovoce rozložte na talíř dle vaší fantazie