Suroviny
- rajčata (oválná, rozpůlená) 6 ks
- olivový olej
- balzamikový ocet 15 ml
- červená čočka 250 g
- česnek 3 stroužky
- pórek 3 ks
- řapíkatý celer 3 stonky
- mrkev 3 ks
- tymián
- zeleninový vývar 1,5 l
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- Do pekáče narovnejte rozpůlená rajčata, pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem a grilujte je, dokud se konečky nezačnou zbarvovat.
- Všechny zbývající ingredience dejte do velkého hrnce, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 20 minut nebo dokud nebude čočka uvařená a měkká.
- Tyčovým mixérem rozmixujte pečená rajčata a přidejte je do polévky. Teď můžete polévku ochutnat a upravit mixérem její texturu podle vaší chuti. Dochuťte, zasypte nasekanou petrželkou a podávejte vařící.