Vepřový kotlík s fazolemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřový kotlík s fazolemi  Foto:
Vepřový kotlík s fazolemi
Foto: Od pondělí do pátku

Ideální prázdninové jídlo, které si vychutnáte nejen na chalupě. Blesková příprava a sytá chuť. A pokud najdete v lese nějaké houby, neváhejte a šup s nimi do kotlíku :)

Suroviny
vepřové kotlety 400 g
řepkový olej 2 lžíce
větší cibule 1 ks
česnek 2-3 stroužky
sůl
čerstvě namletý pepř
větší mrkev 2-3 ks
bílé fazole v rajčatové omáčce 1 konzerva (400 g)
Postup
1

Vepřové maso a slaninu nakrájejte na kostky. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a slaninu. Přidejte maso, osolte, opepřete a orestujte dohněda.

2

Potom vmíchejte na kolečka nakrájenou mrkev, bobkové listy, zalijte troškou vody a duste na menším plameni doměkka, asi 20 minut. Podle potřeby podlévejte. Nakonec přidejte fazole v rajčatové omáčce a povařte ještě 5 minut.

3

Podávejte s chlebem nebo s bramborami.

4

Prima tip: Vepřové maso vybírejte co možná nejlibovější, ideálně kotlety nebo panenku. Rychleji vám změkne. Nebojte se, takovou tu pravou "tučnou" chuť dodá poctivá slanina. Bílé fazole pak můžete v receptu nahradit i nakládanou cizrnou a čerstvými rajčaty.

Vepřový kotlík s fazolemi  Foto: Od pondělí do pátku

Vepřový kotlík s fazolemi , Foto: Od pondělí do pátku

Od pondělí do pátku

Od pondělí do pátku

Jana Vašáková

Rychlé večeře do 30 minut

Hledáte inspiraci na jednoduché, rychlé a přitom chutné večeře, které vám zaberou maximálně 30 minut denně? Pak vyzkoušejte 70 receptů, které pro vás připravila šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. a maminka dvou holčiček Jana Vašáková.

V kuchařce naleznete oblíbené polévky, pokrmy z masa a ryb, ale také tipy na vegetariánskou a studenou kuchyni. Děti se pak mohou těšit na sladké pokrmy. Všechny recepty jsou připravené ze sezonních a na našem trhu běžně dostupných surovin.

Mladá fronta | 299 Kč | vázaná bez přebalu | 176 stran | 190 x 245 mm

Videa

reklama

reklama