Šípkové hvězdičky

Doba přípravy:
Šípkové hvězdičky Foto:
Šípkové hvězdičky
Foto: Gurmet

Nechce se vám do pečení vánočního cukroví? Zkuste nepečené :) Tyto výborné hvězdičky z mandlí získají nečekaný říz díky nakyslé šípkové zavařenině. Stačí jen chvilka času a pár surovin a na vánoční tabuli budete mít skutečnou laskominu.

Suroviny
šípková zavařenina 1 lžíce
loupané nastrouhané mandle 100 g
cukr krystal na obalení
Postup
1

Na vále zpracujte šípkovou zavařeninu, moučkový cukr a nastrouhané mandle do vláčné hmoty.

2

Pracovní plochu posypte krystalovým cukrem a hmotu na ní rozválejte na plát o síle asi 3 mm. Vykrajujte z ní hvězdičky, i z druhé strany je otiskněte v cukru a nechte je v chladu alespoň do druhého dne ztuhnout.

3

Prima tip: Kvalitní šípkovou zavařeninu – bez chloupků – koupíte v prodejnách zdravé výživy.

Časopis Gurmet - Vaše škola vaření

Gurmet - leden 2014

Lednový Gurmet vás vybaví recepty nejen na cukroví, které připravíte v cukuletu, ale také vám nabídne lahůdkový itinerář na oslavu posledního dne v roce a na bohaté novoroční hodování. Od receptu na rychlou severskou lahůdku – tatarák z lososa, přes teplé i studené chuťovky, až po utopence, které vás (nejen) druhý den po bujaré oslavě opět proberou k životu.

Jistě vás v tomto čísle potěší také recepty na sladkosti bílé a kypré jako sníh. Spolu se zvídavou cestovatelkou Janou Karasovou navštívíte Moldavsko a ochutnáte ukázky z jejího gastronomického repertoáru a zahřejete se pořádně horkými drinky. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří budou chtít napravit vánoční stravovací hříchy. Už teď se mohou těšit na recepty, které najdou v rubrice Zdraví – tentokrát jsou to jídla, která prý účinně brzdí stárnutí!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Nebo využijte nabídky výhodných balíčků s časopisy TV star a Glanc. Více informací najdete ZDE.


Videa

reklama

reklama