Pečená vejce s rajčaty, mozzarellou a oreganem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečená vejce s rajčaty, mozzarellou a oreganem  Foto:
Pečená vejce s rajčaty, mozzarellou a oreganem
Foto: Rychlé večeře pro školáky

Pečená vejce představují zábavu pro celou rodinu, protože každý si může vytvořit misku podle svého vlastního přání. Rozložte na linku ramekiny, rajčatovou omáčku, smetanu, sýr, oregano a vejce. Pokud chcete, můžete jako nepovinné přísady přidat ještě fetu, čerstvou bazalku a restovaný špenát.

Článek

Nejlepší snídaně z vajec Foto:

Snídáte vejce? Vyzkoušejte 8 nejlepších receptů

Víkend je ideální chvíle na královskou snídani, kdy si dopřejete i lahůdky, které vyžadují trochu času na přípravu.
Suroviny
olivový olej 2 lžíce
malá cibule, nadrobno nakrájená 1/2 ks
česnek, nadrobno nakrájený 2 stroužky
drcená rajčata 2 plechovky
sůl a česrtvě namletý pepř
smetana 4 lžíce (60 ml)
mozzarella, nakrájená na 1cm kousky 125 g
nahrubo nasekané lístky oregana 1/4 hrnku
velká vejce 8 ks
plátky toustu s máslem jako podklad (nemusí být) 4 ks
Postup
1

V pánvi s těžkým dnem ohřejte na střední teplotu olivový olej. Přidejte cibuli a smažte ji zhruba 5 minut, dokud nezesklovatí. Přidejte česnek a smažte ho ještě zhruba 2 minuty, dokud nezměkne. Přidejte rajčata se šťávou, směs osolte a opepřete a přiveďte ji k varu.

2

Zmírněte teplotu na nízkou úroveň a pomalu vařte zhruba 15 minut, dokud směs hezky nezhoustne. Směs dochuťte a nechte vychladnout.

3

Předehřejte troubu na 180 °C.

4

Na pečicí plech dejte čtyři zapékací misky o průměru 11,5 cm. Do každé nalijte 5 lžic rajčatové omáčky a 1 lžíci smetany. Navrch dejte rovnoměrně rozdělenou mozzarellu a oregano. Do každé misky rozklepněte 2 vejce, osolte a opepřete.

5

Pečte zhruba 15 minut, dokud nejsou vejce neprůhledná a žloutky uprostřed zčásti tuhé a zčásti tekuté. Vejce se budou dále vařit zbylým teplem. Nechte vejce mírně vychladnout a podávejte je například s toustem.

Pečená vejce s rajčaty, mozzarellou a oreganem  Foto: Pečená vejce s rajčaty, mozzarellou a oreganem; foto: Rychlé večeře pro školáky

Rychlé večeře: pro školáky

Rychlé večeře pro školáky Foto:

Kate McMillan

Tato kniha nabízí recepty na jednoduché, rychlé, přesto vynikající večeře pro kterýkoliv den v týdnu. Výběr receptů jistě potěší všechny věkové kategorie čtenářů.

Každý rodič dětí školou povinných ví, že všední dny jsou hektické a náročné. Sportovní tréninky, hodiny klavíru, domácí úkoly... Na připravení večeře často zbude jen pár minut. Tato kniha je řešením: více než 50 lahodných, výživných a zdravých receptů – a co víc, také, rychlých a snadných na přípravu.

Kate McMillan, profesionální kuchařka a matka tří dětí, ví přímo z první ruky, jak chaotické všední večery mohou být. A proto napsala tuto knihu, do které shromáždila tipy a trik y pro jednoduché a zdravé večeře.

Na své si přijdou všichni: zastánci vegetariánského stravování i pořádného kusu masa... A dojde i na sladkou tečku :) Všechny pokrmy připravíte za pár minut, jsou zdravé a vašim dětem dodají potřebné vitamíny, minerály a živiny.

Vydalo nakladatelství Omega

Videa

reklama

reklama