Kokosovo–kakaový krém

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kokosovo-kakaový krém  Foto:
Kokosovo-kakaový krém
Foto: Lucie Fenclová / Gastrokroužek

Lahůdka z blogerské dílny Kitchen Story v nové kuchařce Gastrokroužek nese přídomek „bez laktózy, bez cukru, bez lepku, a přesto skvělý.“

V novém letním čísle časopisu Prima FRESH najdete i další recepty z krásné kuchařky Gatrokroužek:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...

Suroviny
Kokosový krém:
kokosová smetana 400 ml
javorový sirup 4 lžíce
citronová šťáva 1 lžička
Kakaový krém:
zralé avokádo 1 ks
zralý banán 1 ks
kakao 1–2 lžíce
javorový sirup 4 lžíce
semínka vyškrábnutá z 1/2 vanilky
mandlové máslo 1 lžíce
Meruňkový přeliv:
zralé meruňky bez pecek 200 g
med 1 lžíce
semínka vyškrábnutá z 1/2 vanilky
Jahodový přeliv:
jahody 200 g
med 1 lžíce
citronová šťáva 1 lžička
Postup
1

Na kokosový krém smíchejte kokosovou smetanu, javorový sirup a citronovou šťávu.

2

Ve stolním mixéru rozmixujte avokádo a banán. Dochuťte kakaem, javorovým sirupem, semínky vanilky a mandlovým máslem.

3

Ingredience na meruňkový přeliv rozmixujte ve stolním mixéru a dejte stranou. Stejně postupujte u jahodového přelivu.

4

Hotové krémy a přelivy můžete do skleniček vrstvit podle své fantazie. Nám se osvědčilo zkombinovat kokosový krém a jahodový přeliv, skvěle také funguje kakaový krém s meruňkovým přelivem. Do naplněných skleniček můžete přidat na kousky nakrájené meruňky a jahody.

PRIMA TIP: Navrch každé naplněné skleničky můžete použít nasucho opražené ořechy a různá semínka. Budou skvělým kontrastem k sametově hladkým krémům.

Kokosovo-kakaový krém  Foto: Kokosovo-kakaový krém , Foto: Lucie Fenclová / Gastrokroužek

Gastrokroužek

Neobyčejná kuchařka přátel, blogerů a gurmetů, které spojilo jídlo, zachycuje deset jedinečných setkání Gastrokroužku. Najdete v ní nejen vymazlené recepty ze všech akcí, ale také inspiraci, jak si užít život společně s přáteli a dobrým jídlem. Za všechno může Lukáš Hejlík, autor Gastromapy a Listování. Těšit se můžete na recepty blogerů Markéty Pavleje (Kitchenette), Jany Králikové (Zásadně zdravě), Mariky a Jirky Kučových (Kitchen Story), novinářky Dariny Křivánkové (Reflex, FOOD) a samozřejmě ty Lukášovy. Vyrazili vařit do školní jídelny, o dušičkách na faru, o Velikonocích k Lukášovi na chalupu, na podzim na vinici, v zimě na hory, udělali letní mejdan na hausbótu nebo grilování na koňském polu. A nebyli u toho sami – drinky míchal skvělý barman George Němec, vařila s nimi Katka Podoláková (Taste of place), dorty napekly Stáňa Mutlová (Punk Rock Cakes) a Šárka Divácká (Sorry, pečeme jinak), vařili s nimi i šéfkuchaři Jana Bilíková (Ambi) a Přemek Forejt (Entrée) a spousta dalších hostů. Těšte se na osmdesátku receptů, které budete zaručeně chtít vyzkoušet, a atmosféru, kterou budete chtít zažít. Na fotografiích vše kouzelně zachytila Lucie Fenclová.

Knihu lze zakoupit například na www.kitchenetteshop.cz nebo na www.kitchenstory.cz.

Článek

Jahodový raw cheesecake  Foto:

25 nápadů, jak proměnit sladké jahody v neodolatelné dobroty

Kdo by nemiloval sladké jahody? Každý rok trpělivě čekáme, až se pole začervenají a my si můžeme vychutnat na slunci dozrálé české jahody. Jsou neskutečně lahodné samy o...
Videa

reklama

reklama