Jahodový pohár

Doba přípravy:
Počet porcí: 3
Jahodový pohár Foto:
Jahodový pohár
Foto: Gurmet

Tento jahodový pohár je tak jednoduchý, že ho zvládnou připravit i vaše děti. Jeho příprava je zábavná a stačí, když jim jen trochu pomůžete.

Suroviny
hotový piškotový korpus 1 ks
jahody 500 g
mléko 500 ml
vanilkový pudink 1 sáček
krupicový cukr 2 lžíce
šlehačka (není nutná)
Postup
1

Skleničkou, do které budete dělat pohár, vykrájejte z korpusu kolečka. Odkrojky dejte do misky a rozdrobte na co nejmenší drobečky. Jahody dobře omyjte, dvě třetiny rozmačkejte v hlubokém talíři nebo v misce vidličkou, třetinu těch nejhezčích si nechte stranou. Budou se hodit za chvíli na ozdobení pohárů.

2

Do nerezového hrnce vlijte většinu mléka a dejte ho na mírný oheň. Zbylé mléko vlijte do hrnku, nasypte do něj pudinkový prášek a cukr a důkladně vše rozmíchejte. Až mléko v hrnci začne vřít, vlijte do něj v hrnku rozmíchaný a oslazený pudinkový prášek. Stále míchejte, až do doby, než pudink zhoustne. Hrnec sundejte ze sporáku, postavte ho na prkénko a pudink nechte vychladnout. Občas ho promíchejte, aby se na něm nevytvořil škraloup.

3

Až bude pudink studený, přijde ta nejhezší část celé práce – vrstvení. Na dno skleničky dejte kolečko piškotu, pak vrstvu rozmačkaných jahod a pudinku. Pak to ještě jednou zopakujte. Horní vrstvu pudinku posypte piškotovými drobky a ozdobte překrojenými jahodami, případně lístečkem a květem jahodníku. Nádherný jahodový pohár (který ještě můžete ozdobit i šlehačkou) je na světě!

Jahodový pohár Foto: Gurmet

Jahodový pohár. Foto: Gurmet

 

Gurmet - červen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Měsíc červen mají asi nejraději děti. Jednak mají hned v jeho začátku svátek, s jeho koncem také začínají prázdniny. Na děti (a také na jejich maminky) myslíme i v časopisu Gurmet. V červnovém čísle totiž najdou praktické tipy, jak si mohou užít pořádný mejdan na Den dětí a hlavně jak si na něj připravit dobrůtky jen s malou výpomocí maminek.

O tom, že léto už klepe na dveře, není pochyb. Spolu s ním přichází také čas jedné z nejoblíbenějších sezonních aktivit – grilování. Tentokrát jsme na něj připravili několik receptů z hovězího masa, nad kterými se vám budou sbíhat sliny. Na kulinární výlet vás tentokrát pozveme do Rakouska, jehož kuchyně je nám víc než blízká. Naučíme vás také, jak si připravit osvěžující a také zdravé letní smoothies.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama