Fazolová kaše s uzeným lososem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Fazolová kaše s uzeným lososem Foto:
Fazolová kaše s uzeným lososem
Foto: KitchenStory.cz

Málokdo má po večerech energii na velké vyvařování. Pak se hodí mít v zásobě recepty, které jsou rychlé, téměř bezpracné a výsledek je tak vynikajicí, že vás ještě všichni strávníci pochválí. A přesně takový je tento recept na fazolovou kaši s lososem.

Suroviny
bílé fazole v konzervě 2 plechovky
uzený losos 70 g
máslo 2 lžíce
čerstvý špenát
vývar 1 hrnek
sůl
čertvě namletý pepř
Postup
1

Fazole zceďte a dejte do rendlíku s hrnečkem vývaru. Lehce osolte, opepřete a nechte vařit přibližně 5 minut, dokud se vývar nevyvaří.

2

Mezitím na másle nechte jen pár minutek povadnout čerstvé špenátové listy, hlavně aby bylo pořád poznat, že je to špenát. Nezapomeňte špenát taky osolit a opepřit.

3

Jakmile se vývar z fazolí vyvaří, pěkně je rozšťouchejte. Přidejte k fazolím lžíci másla, bazalku a podle chuti dosolte a opepřete.

4

Kaši nandejte na talíř, poklaďte podušeným špenátem a kousky uzeného lososa. Pro celkové podtržení jídla můžete zakápnout citronovou šťávou.

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času, a také zastává úlohu fotografky a stylistky. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama