Čekankový salát s modrým sýrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
IMG_6057_Fotor Foto:
IMG_6057_Fotor
Foto: All

Tentokrát Zdeněk Pohlreich věnoval celou epizodu sýrům, kterých je na trhu mnoho a mnoho. Šéf použil do tohoto čekankového salátu sýr s modrou plísní, který se často používá v teplé kuchyni, ale i do salátů se hodí perfektně.

Všechny recepty z 20. dílu s tématem SÝRY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
čekanka
modrý plísňový sýr
vlašské ořechy
sůl
Na dresink:
citronová šťáva
limetková šťáva
malinový ocet
rostlinný olej
sůl
Postup
1

Do mísy nasypte sůl, postavte do ní čekankové puky a nechte 1–2 hodiny odstát.

2

Sůl vytáhne z čekanky šťávu a zbaví ji tak hořké chuti.

3

Mezitím orestujte na pánvi vlašské ořechy spolu s cukrem a solí. Připravte si dresink: hořčici smíchejte s medem, přilijte citronovou a limetkovou šťávu, malinový ocet, rostlinný olej, osolte a vyšlehejte.

4

Odstátou čekanku opláchněte a oberte listy, které přendejte do mísy. Přisypte orestované ořechy, pokapejte dresinkem, nalámejte sýr a promíchejte.

5

Salát přendejte na talíř a přilijte ještě zbytek dresinku.

Čekankový salát s modrým sýrem Foto:

Čekankový salát s modrým sýrem Foto:

Čekankový salát s modrým sýrem Foto:

Čekankový salát s modrým sýrem Foto:

Čekankový salát s modrým sýrem, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama