Head
- vejce 5 kusů
Head
- kapary 15 kusů
Ná domácí paštička s bylinkovou bagetkou
- koření pěti vůní 1 špetka
Head
- pepř 1 špetka
Head
- hořčice 1 lžíce
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo asi po 7 až 10 minutách. Smícháme uvařené žloutky, sardelovou pastu, majonézu, bazalku, sůl, pepř, hořčici a sýr žervé na pomazánku, kterou naplníme vydlabané bílky a povrch ozdobíme kapary, kapkou kečupu a lístkem bazalky
ná domácí paštička s bylinkovou bagetkouRenáta dost riskovala, ale kupodivu bylo odpůrců jater méně než odpůrců hub, což ovlivnilo hodnocení následujícího chodu. Domácí paštika byla pochválena. Ingredience: - 400 g kuřecích a králičích jater,- 150 g másla (+ 50 g na zalití),- 1 prolisovaný stroužek česneku,- 1 velká snítka tymiánu,- špetka koření pěti vůní,- 2 lžíce šlehačky,- sůl,- pepř.- cibulepostup:Játra očistíme. V hlubší pánvi rozehřejeme oříšek másla a po dobu asi dvou minut osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme koření a tymián, po minutě játra. Orestujeme je doměkka. Směs rozmixujeme se změklým máslem, smetanou, solí a pepřem. Hmotu dáme do misky vyložené igelitem a uhladíme. Zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout.Teplota: 160 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká Doba přípravy: do 30 minut + čas na chladnutí a odleženíČas vaření: do 30 minutRecipe category: předkrm / restování / chlazení