Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Špenátové rizoto se šafránovou ricottou

4 porce
do 30 minut
Špenátové rizoto se šafránovou ricottou
Špenátové rizoto se šafránovou ricottou Autor: Michal Šajmir
Nevšední variace na italské rizoto má svěže zelenou barvu díky špenátu. Skvělou chuťovou tečku dodá ricotta ochucená šafránem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V hlubším kastrolu rozpalte olej s jednou lžící másla, přidejte šalotku a jemně orestujte dosklovata. Poté přidejte rýži, nechte zesklovatět, vnitřek rýže by měl zůstat bílý. Poté začněte postupně po naběračkách přidávat vývar. Vždy nechte všechnu tekutinu za stálého míchání vsáknout a až poté přilijte další naběračku. Za cca 20 minut je rýže hotová.
  2. Následně přidejte špenát a důkladně promíchejte. Do hotového rizota přidejte nastrouhaný parmazán, zbylou lžíci másla, zamíchejte a případně podle chuti dosolte.
  3. Mezitím si připravte ricottu. V malém kastrůlku ohřejte mléko a přidejte do něj šafrán. Společně přiveďte k varu, následně odstavte a nechte úplně vystydnout. Zchlazené mléko přeceďte přes jemné sítko – mléko by mělo být silně aromatické a mělo by mít krásně sytou žloutou až oranžovou barvu. Takto připravené mléko vmíchejte do ricotty, dochuťte solí a pepřem a podávejte s rizotem.
Reklama

Prima tip: Špenát můžete nahradit také najemno nasekaným medvědím česnekem, který má právě sezonu.

Špenátové rizoto se šafránovou ricottou  Foto:

Špenátové rizoto se šafránovou ricottou, foto Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama