Suroviny
Nálev na 16 sklenic
- voda 3,75 l
- ocet 1,25 l
- cukr 370 g
- cukerinové tabletky (sacharin ) 25 tablet
- sůl 150 g
Postup přípravy
- Nálev svařte a nechte vychladnout.
- Cibuli pokrájejte na půlkolečka, paprikám vykrojte stopku a vyčistěte je od semen a bílých žeber.
- Naplňte zelím a vyskládejte do sklenic. Prokládejte cibulí, přidejte na každou sklenici 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, půl kávové lžičky hořčičného semínka a zalijte zchladlým nálevem.
- Nakonec zakápněte olejem, důkladně uzavřete víčkem. Sterilujte 20 minut při 80 °C.
Sterilované papriky s kysaným zelím můžete vychutnávat jako chuťovku, ale lze je třeba přidat do oblíbeného segedínského guláše, kterému dodají švih
Kompletní recept najdete ZDE