Suroviny
- špagety 500 g
- olivový olej 1 lžíce
- česnek (rozetřený) 2 stroužky
- cibule (malá) 1 ks
- citronová kůra z 1 citronu
- citronová šťáva 1 lžíce
- chilli vločky 1 špetka
- krájená rajčata 2 plechovky
- sardinky (slité) 2 plechovky
- kapary 1 lžíce
- hladkolistá petržel (nebo koriandr) 1 hrst
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě tak, podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.
- Na omáčku rozehřejte olej ve velké silnostěnné pánvi a smažte na něm asi 2 minuty nakrájenou cibuli a česnek, jen aby cibule zesklovatěla.
- Vsypte chilli vločky, vlijte rajčata a vmíchejte masíčko sardinek, promíchejte a asi 3 minuty vařte.
- Nakonec vmíchejte kapary, citronovou kůru a šťávu a většinu petržele nebo koriandru. Těstoviny sceďte, ponechte si trochu vody z vaření. Těstoviny vsypte do pánve s omáčkou, promíchejte a je-li třeba, povolte omáčku trochou vody z vaření těstovin.
- Rozdělte do hlubokých talířů nebo misek a podávejte posypané zbylými bylinkami.
Vyzkoušejte také oblíbené milánské špagety s mletým masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Milánské špagety s mletým masem: Rychlá večeře za pár kaček
Inspirujte se i dalšími skvělými recepty za pár kaček