Suroviny
- bulgur 200 g
- džus (meruňkový) 250 ml
- vývar 250 ml
- červená cibule 1 ks
- římský kmín (mletý) 1 lžíce
- uzená paprika 1 lžíce
- citronová šťáva 3 lžíce
- olivový olej 4 lžíce
- okurka 1 ks
- sušené meruňky 12 ks
- hladkolistá petržel (nebo máta) 1 hrst
Postup přípravy
- Smíchejte meruňkový džus a horký kuřecí vývar. Vsypte bulgur a nechte nasáknout všechnu tekutinu, až bude bulgur měkký. Potom ho vidličkou načechrejte.
- Cibuli nakrájejte nadrobno, okurku na malé kostičky a meruňky na plátky. Tyto a všechny ostatní ingredience smíchejte jemně s bulgurem. Ozdobte nasekanou petrželkou nebo mátou a podávejte.