reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Zeleninové balti
Autor: profimedia.cz Zeleninové balti

Zeleninové balti

Hodnoceno: 0x
Balti je indické jídlo, pojmenované po kovových miskách (balti), ve kterých se nejen vaří podobně jako ve woku, ale rovnou se v nich i servíruje.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

reklama

Postup

  1. V balti nebo woku rozehřejte olej, přidejte cibuli a pár minut ji opékejte. Přidejte kari pastu a 1 minutu restujte.
  2. Přidejte nakrájený pastinák, dýni, rajčata a vývar a na mírném ohni 10 minut vařte.
  3. Přidejte květák a vařte dalších 5 minut, dokud všechna zelenina nebude měkká. Podávejte s rýží nebo chlebovými plackami.
  4. Prima tip: Nemáte-li pastinák a dýni, můžete použít batát a mrkev.

Zeleninové balti Foto:

Zeleninové balti, foto: Profimedia.cz

reklama

reklama