Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zeleninové balti
Balti je indické jídlo, pojmenované po kovových miskách (balti), ve kterých se nejen vaří podobně jako ve woku, ale rovnou se v nich i servíruje.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Slunečnicový olej 1 lžíce
- Cibule 1 ks
- balti kari pasta 3 lžíce
- pastiňák 2 ks
- dýně 500 g
- nasekaná rajčata 1 plechovka
- zeleninový vývar 500 ml
- Květák 8 růžiček
- mladé fazolové lusky 60 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V balti nebo woku rozehřejte olej, přidejte cibuli a pár minut ji opékejte. Přidejte kari pastu a 1 minutu restujte.
- Přidejte nakrájený pastinák, dýni, rajčata a vývar a na mírném ohni 10 minut vařte.
- Přidejte květák a vařte dalších 5 minut, dokud všechna zelenina nebude měkká. Podávejte s rýží nebo chlebovými plackami.
- Prima tip: Nemáte-li pastinák a dýni, můžete použít batát a mrkev.
Zeleninové balti, foto: Profimedia.cz