Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Teplý tekutý pudink

6 porcí
do 30 minut
Teplý tekutý pudink
Teplý tekutý pudink Autor: isifa.com
Připravit tenhle dezert je snadnější, než se zdá. Můžete ho připravit o den dříve do servírovacích misek, přikrýt fólií a dát do lednice. Po vyndání z lednice ho pečte asi 15 minut. Také ho můžete uchovat v krabičce v mrazáku a dát ještě zmražený péct na 25 minut.
Reklama

Suroviny (6 porcí)

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Máslem vymažte 6 servírovacích misek a dejte je na pekáč.
  2. V hrnci přiveďte k varu vodu. Nalámanou čokoládu a máslo dejte do skleněné mísy. Vypněte vařič a dejte mísu nad uvařenou vodu. Pořád dokola míchejte, dokud se čokoláda a máslo úplně nerozpustí. (Můžete je také rozpouštět v mirkovlnné troubě asi 3 minuty na vysokém stupni.)
  3. Vyšlehejte vejce, extra žloutky a cukr elektrickým mixérem, až bude směs světlá. Všlehejte do vaječné směsi čokoládovou. Opatrně přisypávejte mouku a postupně ji vmíchejte do hmoty. Rozdělte ji do misek a pečte 10–12 minut, až se začne pudink zvedat. (Doporučujeme 10 minut, dokud je pudink ještě plochý a není už tuhý. Když začne nahoře praskat, už to není ono.)
  4. Opatrně pudink uvolněte a podávejte se šlehačkou nebo se zmrzlinou.
Reklama

Teplý tekutý pudink Foto:

Teplý tekutý pudink                                                                                     Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama