Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Svatomartinské koláče

20 koláčů porcí
do 2 hodin
Svatomartinské koláče
Svatomartinské koláče Autor: Gurmet
Sváteční oběd je vždy dobré zakončit něčím sladkým. V tomto případě jsou to výborné koláčky, jejichž těstu dodává vláčnost sádlo z husy, které se tak skvěle uplatní.
Reklama

Suroviny (20 koláčů porcí)

Drobenka:

Reklama

Postup

  1. Do mísy prosijte mouku se solí, přidejte cukr, žloutky, vejce a rozdrobené droždí. Přilijte mléko (množství přizpůsobte nasákavosti mouky) a nakonec rozpuštěné vlahé sádlo. Z těchto surovin vypracujte hladké a nelepivé těsto. Poprašte ho moukou a nechte asi 40 minut kynout.
  2. Těsto pak na pomoučené ploše ještě jednou propracujte. Oddělte z něj 20 menších kuliček a každou roztlačte dnem sklenky, aby vznikl důlek na náplň. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Koláčky potřete rozmíchaným vejcem, naplňte povidly nebo jinou náplní, ozdobte půlkami mandlí, posypte drobenkou promíchanou z uvedených surovin a pečte, až okraje koláčků zezlátnou. Ještě teplé potřete rozpuštěným máslem smíchaným s rumem. Po vychladnutí můžete ještě poprášit moučkovým cukrem.
Reklama

Svatomartinské koláče Foto: Gurmet

Svatomartinské koláče. Foto: Gurmet

 

Gurmet - listopad 2013

Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Na 100 stránkách listopadového čísla vás čeká 57 receptů na skvělá jídla jak na všední den, tak na svátek.

Tentokrát můžete ochutnat speciality z oblasti Vysočiny. Naučíme vás také klasickou metodu přípravy masa – konfitování (tímto způsobem připravíme kachní stehýnka) – i jídla, která můžete uvařit pouze v jedné nádobě.

Nedělní oběd bude tentokrát obzvlášť slavnostní, svatomartinský. Pokud si budete dopřávat hojnost mladého vína, poradíme vám, jak přeměnit vinné zátky v praktickou podložku pod horké nádobí!

Tématem měsíce je také zvěřina, přinášíme tři krásné klasické recepty z masa zajíce, srnky či kance. Najdete tu také nevšední jídla z dýně, typické speciality ze švýcarského kantonu Graubünden a přehled nejzajímavějších olejů a jejich zdravotních benefitů.

Objednejte si půlroční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 150 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama