návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Spaghetti s mušlemi vongole

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Spaghetti s mušlemi vongole
Autor: Hermína / Prima Spaghetti s mušlemi vongole
Máte rádi italskou kuchyni? Pak musíte rozhodně vyzkoušet tenhle šéfův recept. Pár dobrých ingrediencí – a budete si připadat jako ve slunné Itálii.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 6. dílu s tématem TĚSTOVINY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Postup

  1. Ve vroucí osolené vodě uvařte špagety do podoby al dente.
  2. V pánvi na olivovém oleji orestujte na plátky nakrájené dva stroužky česneku a kousek nasekané feferonky. Jakmile česnek chytí mírnou barvu, vhoďte do pánve mušle vongole, zalijte bílým vínem a přikryjte pokličkou. Mušle se po chvilce otevřou, ty, které zůstanou zavřené, vyhoďte. Do pánve přidejte nakrájená cherry rajčátka. Mušle vyndejte do mísy, aby se nepřevařily, a nechte svařit omáčku asi na polovinu. Pak omáčku zjemněte kouskem másla. Přimíchejte uvařené těstoviny, vraťte do pánve i mušle a přidejte velkou dávku nasekané petržele.
  3. Těstoviny servírujte ve velké míse takzvaným rodinným stylem.

Spaghetti s mušlemi vongole Foto:

Spaghetti s mušlemi vongole                                                                                     Foto: Hermína / Prima