návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Segedínský guláš

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1,5 hodiny
Segedínský guláš
Autor: Coolinářka Segedínský guláš
Kysané zelí je vitaminovou bombou. Naši předci to dobře věděli, a proto si v létě plnili zeláky krouhanými nudličkami a od podzimu do jara vařili a pekli nejrůznější pokrmy se zelím. Tak zůstali fit i v měsících chudých na ovoce a zeleninu.

I když to dnes nehrozí, na kysané zelí nezapomínejte. V kombinaci s libovým vepřovým masem s jemným tukovým krytím potěší všechny strávníky.

Postup

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno, maso na kostky. V hrnci rozehřejte máslo se sádlem a zprudka na nich orestujte cibuli. Jakmile začne zlátnout, vsypte maso, osolte ho a opepřete a zprudka restujte, aby se rychle opeklo ze všech stran, tzv. se zatáhlo.
  2. Vmíchejte papriku, zalijte zhruba 300 ml vody a přidejte nové koření a bobkové listy. Hrnec zakryjte poklicí a duste, dokud maso nezměkne, zhruba 1 hodinu, dle potřeby podlévejte. Pro urychlení klidně můžete použít i papiňák.
  3. Na posledních 10 minut přidejte do hrnce k masu nakrájené zelí i s částí nálevu. Vmíchejte smetanu a nechte 2–3 minuty povařit. Podle chuti osolte a podávejte se špeclemi, bramborovým či houskovým knedlíkem.

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.