Najděte si recept
Na co máte chuť?

Perkelt z kapra
Suroviny (6 porcí)
- podkovy z kapra 800 g + hlava a vnitřnosti
- Sádlo 100 g
- středně velké cibule 2 ks
- mletá paprika 1 lžíce
- rybí vývar 300 ml
- zelená paprika 1 ks
- rajčata 3 ks
- kvalitní kečup 2 lžíce
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup
- Kapří maso osolte a opepřete a nechte stranou. Z hlavy a vnitřností připravte vývar.
- Na sádle dorůžova orestujte najemno nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, vsypte papriku a krátce ji promíchejte s cibulí. Zalijte vývarem, promíchejte a přidejte na nudličky pokrájené papriky a rajčata (pokud chcete, můžete přidat také trochu kvalitního kečupu).
- Vložte kapra a zakryté (nejlépe v troubě předehřáté na 180°C) duste asi 15 až 20 minut. Perkelt můžete na závěr také dotáhnout přídavkem smetany. Podávejte například s pečivem.
Časopis Gurmet – Vaše škola vaření
Prosincové číslo Gurmetu je plné praktických rad a tipů na přípravu nejkrásnějších svátků roku – Vánoc. Najdete tu jak staročeské pokrmy, na kterých si pochutnávali naši předkové, tak tradiční a oblíbené štědrovečerní menu sestávající ze smaženého kapra a bramborového salátu.
Naučíme Vás i další čtyři způsoby, na které můžete kapra připravit. Tipy na sváteční jídla – luxusní svíčkovou a pečené kuře s glazovanými šalotkami a šafránovým ovocem – nám dali také lektoři kurzů vaření s Gurmetem Michal Nikodem a Dalibor Navrátil. Vyhledali jsme pro Vás recepty na téměř dvacet druhů vánočního cukroví, a také Vám poradíme, jak nejlépe využít ořechy, které jsou právě na vrcholu sezony. Najdete tu také anglický vánoční dort, glazovanou šunku či francouzské vánoční poleno a jiné zahraniční sváteční speciality i recepty na jídla, která Vaše trávení o svátcích opravdu nezatíží.
Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Nebo využijte nabídky výhodných balíčků s časopisy TV star a Glanc. Více informací najdete ZDE.