návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Frittelle di riso

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Frittelle di riso
Autor: isifa.com Frittelle di riso
Tento rýžový dezert je tradiční specialita v Toskánsku. A protože Italové jídlo prostě umí, věřte, že i tento dezert je prostě božský.

Postup

  1. Smíchejte rýži, mléko, cukr, citronovou kůru a máslo v hrnci, uveďte do varu a na mírném ohni vařte, dokud rýže nezměkne. Potom odstavte z plotny, nechte trochu ochladit a vmíchejte žloutky a rum. Bílky ušlehejte do pevné hmoty a opatrně vmíchejte do rýže. Vmíchejte mouku a droždí.
  2. V hluboké pánvi rozehřejte olej. Lžící tvarujte ze směsi malé koule a postupně, v několika várkách, je smažte do zlatohněda. Děrovanou lžící je vyndávejte z pánve a osušte na papírové utěrce.
  3. Podávejte poprášené posypané cukrem.

Frittelle di riso Foto: isifa.com

Frittelle di riso. Foto: isifa.com