návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bezlepkové quinoa sušenky

Hodnoceno: 1x
20 sušenek porcí
do 1 hodiny
Bezlepkové quinoa sušenky
Autor: isifa.com Bezlepkové quinoa sušenky
Pokud máte rádi sladké, ale zároveň si hlídáte linii, jsou právě tyto sušenky pro vás to pravé. Navíc jsou bezlepkové a tudíž vhodné i pro celiaky.

Suroviny (20 sušenek porcí)

Postup

  1. V míse smíchejte quinou, kukuřičný škrob, rýžovou mouku, cukr, kypřicí prášek, sodu, sůl a skořici.
  2. V jiné misce prošlehejte olej, vanilkový extrakt, vejce a 4 lžičky vody. Nalijte směs do suchých ingrediencí a dobře promíchejte. Směs bude trochu lepivá – dejte ji asi na 30 minut vychladit do ledničky.
  3. Rozehřejte troubu na 180 °C, u plynové na stupeň 4. Na každý plech dejte šest lžic směsi a navrch nasypte čokoládové čočky. Pečte 15 minut, dokud křupky nebudou zlaté. Nechte je na plechu vychladnout a zatuhnout. Pak pečte další várky. Ve vzduchu nepřístupném boxu vydrží až 1 týden.

Bezlepkové quinoa sušenky Foto: isifa.com

Bezlepkové quinoa sušenky Foto: isifa.com

Bezlepkové quinoa sušenky. Foto: isifa.com