Suroviny
- hruška (zralá sladká ) 1 ks
- špenát (směs špenátu, rukoly a řeřichy potočnice) 50 g
- mleté vepřové maso 150 g
- žemle (vláčná hamburgerová ) 1 ks
- sýr s modrou plísní 30 g
- extra virgin olivový olej
- červený vinný ocet
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Hrušku nakrájejte po délce na co nejjemnější plátky. Zlehka je promíchejte se salátovými lístky, trochou extra panenského olivového oleje a červeného vinného octa a špetkou černého pepře. Vepřové maso prohněťte čistýma rukama se špetkou soli a pepře a pak vytvarujte jako placku 1 cm silnou. Potřete ji 1 lžičkou olivového oleje a pak dejte ve velké nepřilnavé pánvi na vysoký plamen a smažte 2 minuty. Mezitím rozkrojte žemli a dejte ji také do pánve, až se opeče dozlatova, vyndejte ji.
- Burger obraťte a po dvou minutách k němu do pánve rozdrobte sýr. Burger položte na sýr, párkrát s ním zahýbejte, aby se sýrem obalil a pak ho položte na žemli. Navršte na něj tolik salátu s hruškou, kolik se na něj vejde, přiklopte, smáčkněte k sobě a ihned podávejte se zbylým salátem stranou.