Postup přípravy
- Šťouchané brambory: Brambory uvaříme v osolené vodě. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibulku a nakrájenou slaninu. Z uvařených brambor slijeme vodu a brambory rozšťoucháme a přidáme opečenou slaninu s cibulkou. Podle potřeby dosolíme.
- Vepřová krkovice: Plátky krkovice potřeme olejem a necháme cca 1/2 hodiny odpočinout. Bez naklepání. Plátky krkovice z obou stran osolíme a opepříme a dáme péct na suchou rozpálenou pánev, po 4–5 minutách otočíme, přidáme do pánve „rozbouchnuté“ stroužky česneku i se slupkou a bylinky a smažíme dalších 4–5 minut. Poté maso vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby nevychladlo.
- Z pánve vyjmeme česnek a bylinky, vsypeme do ní na větší kostky nakrájenou anglickou slaninu, osmahneme, necháme na slabším ohni zabarvit, zalijeme vývarem (vodou) – cca 1 dcl. Až se ode dna pánve uvolní do vývaru napečený základ, sundáme z ohně a dáme do vzniklého sosu rozpustit hodně studené máslo, které sos zahustí. Dosolíme, opepříme. Maso z alobalu vyjmeme, přelijeme sosem s anglickou slaninou z pánve.