Suroviny
- hladká mouka 200 g
- vejce 4
- voda 250 ml
- máslo 100 ml
Krém
- mascarpone vanička
- tučný tvaroh vanička
- vanilkový cukr
Žmolenka
Postup přípravy
- Na odpalované těsto dáme do hrnce vodu a máslo, jakmile začne vřít, přisypeme mouku a rychle promícháváme. Tím se těsto takzvaně odpaluje. Mícháme, pak dáme hrnec zchladit. Když je těsto trochu zchladlé, zašleháváme do něj postupně celá vejce. Odpalované těsto plníme do cukrářského sáčku se špičkou.
- Na plech s pečicím papírem děláme kolečka, posypeme žmolenkou a pečeme na 180 °C asi 12 minut, troubu během pečení neotvíráme. Z mascarpone, tvarohu a cukru si připravíme krém, kterým plníme hotové věnečky.
Autor receptu: Karel Čapek