Head
Pierogi náplň
- zeleninová směs 2 lžíce
Head
- pepř 5
Pierogi náplň
- cibule 1 ks
Postup přípravy
- Bigos: Do hrnce dáme propláchnuté zelí, které zalijeme dvěma litry vody, přikryjeme a přivedeme k varu, zkontrolujeme vodu, a pokud je moc kyselá, znovu propláchneme a přidáme převařenou vodu. Dále přidáme bylinky, lžičku soli a papriky, 10 sušených hub. Vaříme hodinu a přidáme polovinu předsmažené cibule.
- Pierogi: Rozmačkáme uvařené brambory a smícháme je s tvarohem a bylinkami. Uhněteme těsto, které vyválíme na placku, ze které vykrájíme kolečka. Doprostřed každého dáme náplň, uprostřed přehneme a slepíme. Pirohy vaříme v osolené vodě ještě asi pět minut po vynoření. Podáváme s cibulkou předsmaženou na sádle nebo másle.