Suroviny
- krůtí prsa 600 g
- anglická slanina 15
- špenát 500 g
- šalotka 2
- šlehačka 250 g
- koření na marinádu
- brambory 750 g
- salátový mix 2
- rajče
- hroznové víno
- balsamico
- olivový olej
- máslo
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Krůtí prsa v celku necháme přes noc odležet v marinádě (olej, koření na mleté maso, pizza koření, sůl a drcený kmín). Krůtí prsa si nakrájíme na větší pásy a obalíme každý pás do třech plátků anglické slaniny. Na másle orestujeme krůtí prsa. Prsa vytáhneme a do výpeku dáme šalotku a po chvilce přidáme špenát. Pak do hrnce přidáme krůtí prsa, zalijeme smetanou, přidáme malou kostičku másla a necháme pomalu dusit.
- Šťouchané brambory: Brambory si uvaříme doměkka, scedíme, přidáme do nich osmaženou šalotku, trochu smetany, máslo a šťouchadlem brambory rozmačkáme.
- Fresh salátek: Mix salátů dáme do mísy, nakrájíme na půlky cherry rajčata, přidáme na půlky překrojené červené a bílé hroznové víno. Dochutíme bílým balsamikem a olivovým olejem. Při servírování dáme na vrch hoblinky parmazánu.