Domácí bagetka
- hladká mouka 250 g
- droždí 1/2
- olej 2 PL
- cukr 1 ML
Head
Postup přípravy
- Na tuňákovou pomazánku nastrouháme cibuli, smícháme s tuňákem, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Na vajíčkovou pomazánku si uvaříme vejce natvrdo, poté oloupeme a nakrájíme nadrobno, přidáme hořčici, pomazánkové máslo a zamícháme, dochutíme soli a pepřem. Pomazánky necháme vychladnout a podáváme na domácí bagetce.
- Domácí bagetka: Necháme vzejit kvásek, poté zamícháme do mouky, přidáme olej, sůl a dle potřeby vodu. Pořádně zpracujeme a vytvarujeme bagetky. Položíme je na plech a můžeme posypat moukou nebo je přikrýt utěrkou. Necháme 30 minut kynout. Po uplynutí této doby každou bagetu několikrát šikmo rozřízneme ostrým nožem. Bagety pečeme na 180 až 200 °C dozlatova.